Jak si prodloužit platnost průkazu a nepřijít o výhody?

Ukázka digitální revalidace

S koncem roku končí i platnost našich průkazů! Co dělat, abys mohl/a ten svůj využívat i nadále? O jaké výhody se vyplatí nepřijít? Vše, co potřebuješ vědět ohledně revalidace digitálních i plastových průkazů, najdeš pohromadě v tomto článku.

Jak a kde revalidovat průkazy ISIC/ITIC/ALIVE

Koncem prosince 2023 skončila platnost některých průkazů ISICITIC a ALIVE. Pokud neproběhla revalidace, od 1. 1. 2024 už tedy není možné tyto průkazy používat v dopravě, uplatňovat slevy u obchodníků nebo si pořizovat výhodné ISIC cestovní pojištění. Aby ti všechny výhody průkazu byly opět zpřístupněny, potřebuješ si zařídit prodloužení jeho platnosti. To můžeš vyřídit i nyní s propadlým průkazem. Jak na to?

Mám průkaz, který mi vydala škola

Platnost školního průkazu ISIC/ITIC/ALIVE prodloužíš přímo ve škole, která průkaz vydala. Každá škola má svůj vlastní systém, takže je potřeba vyhledat kontaktní osobu, která má vše okolo průkazů na starosti. Ta ti tvůj školní průkaz prodlouží především elektronicky, což uvidíš hned v aplikaci Alive App, případně vyřídí objednání revalidační známky, kterou nalepíš na plastovou kartu. Ideální je prodloužit platnost včas ještě před skončením roku, aby nedošlo k pozastavení možnosti čerpat výhody. O revalidaci ale můžeš požádat i nyní v případě, že je průkaz již propadlý.

Mám průkaz koupený online

Platnost průkazu ISIC/ITIC/ALIVE, který nevydala škola, ale byl zakoupen online přes www.isic.cz, se neprodlužuje. Pro využívání výhod i po vypršení jeho platnosti je potřeba objednat online průkaz nový, opět s platností na 1 rok.

Vydáváme primárně digitální průkazy, ke kterým je možné přikoupit si plastové karty. S naší mobilní aplikací Alive App můžeš mít svůj průkaz neustále po ruce. Digitální verze průkazu je platná jak v dopravě, tak u benefitních partnerů.

V případě jakýchkoli dotazů se na nás neváhej obrátit. Zavolej na 226 222 333 nebo napiš na info@isic.cz.

Ještě nemáš průkaz ISIC? Podívej se na náš web a zjisti, jestli máš na průkaz nárok a jak jej získat.

Výhody, o které nechceš přijít

Víš, že výhody světa ISIC se neustále mění a vylepšují? Podívej se na jejich aktuální přehled, ať víš, kde můžeš ušetřit při studiu, práci i ve volném čase.

Slevy v dopravě

Nezapomeň, že průkaz ISIC tě opravňuje využívat 50% slevu z plného jízdného napříč celou ČR v autobusové i vlakové. Detaily najdeš zde.

Stejně tak můžeš využívat slevy na jízdné v rámci dálkových i mezinárodních linek.

Studentský tarif Vodafone #jetovtobě

Neomezený tarif pro studenty již od 487 Kč/měsíc nabízí data, volání i SMS. Vybrat si můžeš dokonce ze 3 variant podle toho, jak rychlý internet v mobilu potřebuješ!

Cestovní pojištění UNIQA

Se svým průkazem můžeš sjednat také roční cestovní pojištění od UNIQA. Nabídka pojištění je připravená exkluzivně na míru studentům a stejnou jinde nenajdeš. Mrkni se zde.

Slevy v e-shopech i obchodech v celé ČR

Katalog všech 600+ slev najdeš tady nebo v aplikaci Alive App. V katalogu slev můžeš filtrovat podle místa, kategorie nebo typu průkazu.

Nejoblíbenější slevy s ISIC

Nákupy – Albi, Alza, CEWE foto, CZC, Datart, Dr. Max, Fann, Knihy Dobrovský, Levno, Tchibo, Tesco, Yves Rocher

Móda – Astratex, H&M, Lovemusic, Meatfly, Pepe Jeans, Takko Fashion, Trenýrkárna.cz, Vuch, Zalando, Zoot

Jído a pití – Bageterie Boulevard, Bombay Express, Burger King, Fruitisimo, KFC, McDonald’s, Paneria, Pizza Hut, Simplymix, Subway, UGO

Sport – Bike-eshop.cz, Boardmania.cz, eFitness.cz, Form Factory, GymBeam, Isostar, Kulturistika.cz, Ski areály v ČR

Cestování – Booking.com, Kiwi.com, Modrý Anděl, Nextbike, zvýhodněné jízdné 50 % po ČR a další slevy na jízdenky

Kultura a vzdělávání – Colours of Ostrava, Dejvické divadlo, EnglishMe, Forbes, Hospodářské noviny, Koněpruské jeskyně, Kurzy Mindfulness, Meetupy.cz, Pravčická brána, Regionální muzeum v Mikulově, Rock for People, Sázava Fest

Zábava – ArtMoment, Exit Room Prague, Fun Arena, LazerFun Praha, Paintballgame.cz, Premiere Cinemas, Vodafone PLAYzone Arena, Ticketmaster, Wellness Roosveltova, Zoo Dvůr Králové

A mnoho dalších!

Slevy v zahraničí

Také na cestách do zahraničí je fajn mít svůj ISIC při sobě. Podobně, jako u nás, najdeš sítě studentských výhod v dalších téměř 130 zemích světa. Katalog zahraničních slev si můžeš prohlédnout tady.

 

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.