Letní trendy pro ženy

Letní trendy pro ženy

Víš, co se letos v létě bude nosit? Už ses porozhlédla po některých outfitech na léto? Pojď se s námi podívat na letní trendy pro ženy. Zjisti, jaké barvy a materiály budou v kurzu a jaké se budou letos nosit doplňky a boty. Připrav se na léto se vší parádou!

Jaké nás čekají letní trendy pro ženy v rámci materiálu?

Velkým trendem v celkové módě roku 2022 je udržitelnost a přírodní materiály. Také módní průmysl se snaží jít s dobou a rozvíjí ekologičtější a odpovědnější výrobu vůči životnímu prostředí. Menší značky velmi často nabízejí kromě přírodních materiálů i vlastní rukodělnou práci, sice patří mezi dražší, ale tahle investice se ti rozhodně vyplatí. Oblečení totiž déle vydrží. Navíc máš šanci ulovit kousek, který budeš nosit jen ty.

Přírodní materiály jsou příjemnější a odolnější, než syntetika. Velkou předností je jejich prodyšnost, takže se v nich nebudeš tolik potit. Skvělým příkladem je satén. Ten z pravého hedvábí má úžasné vlastnosti, naopak syntetická napodobenina se snadno zadrhává, není prodyšná a nechladí.

Recyklované materiály jsou také v módě, vyrábí se z nich doplňky jako třeba kryty na mobil.

Na jaký módní styl se můžeš těšit?

V roce 2022 se budou vracet některé z prvků z devadesátých let a módy okolo roku 2000 – bokové sukně, široké pásky, vzory. Těšit se můžeš i na závan let šedesátých a sedmdesátých, tedy boty na platformě, široké kalhoty a výrazné (dvě až tři) kontrastní barvy v rámci jednoho outfitu. I v létě jsou v kurzu minisukně a minikraťasy. Žádné bermudy! Určitě vyzkoušej barevnější látky. Ani flitry z módy nezmizely, takže pokud se chystáš zazářit na party, víš, jak na to.

Stejně jako loni, i letos se nosí s topy s vykrojením. Je jen na tobě, jak velké vykrojení ti bude vyhovovat. K dostání budou i decentní modely s jemným vykrojením na zádech.

Jaké barvy jsou v létě trendy?

Samo léto hýří mnoha barvami, takže se nemusíš držet zpátky. Létu vládnou zářivé a kontrastní odstíny. V kurzu bude žlutá a fialová! Jestli se ti líbí více tlumenější barvy, sáhni po neutrálních a nenápadných tmavších odstínech zelené a hnědé. Ani s bílou a jejími odstíny jako je slonovinová kost, krémová, perleť a další, nemůžeš udělat chybu.

Letní trendy pro ženy - lila šaty

Co si obléknout?

V horkých dnech oceníš kombinace světlých barev, stejně jako oversized kalhoty z přírodních materiálů. Hodí se k nim oversized blůzy a košile. A samozřejmě kostýmky, ty pofrčí celý rok. A když si ho pořídíš ze vzdušného materiálu, unosíš ho i v létě.

Období letních bundiček, sukní a šatů je tu a nabízí se otázka, co by ti letos ve skříni určitě nemělo chybět. Letos se nosí šaty a sukně všech délek a střihů. Trendy budou jak mini, tak delší i balónové. Neboj se vzorů v grafickém stylu, jako jsou například kostky, pruhy nebo puntíky a kombinuj je s košilemi nebo topy. Vyzkoušej si také některé z romantických letních šatů.

K balónovým šatům se skvěle hodí široký pásek, který hezky zvýrazní pas. V létě se fantazii meze nekladou, vévodit budou šaty různých délek, střihů a hlavně průstřihů. Dočkáme se rafinovaných rozparků, ale i chybějících kusů látky. Odhalená kůže je zkrátka v módě.

Letní trendy pro ženy - růžové sako

Prostřihy v hlavní roli

Módní návrháři se v letošním roce pořádně odvázali a módním trendům velí nejrůznější prostřihy, zkrácené materiály, ale i třásně. Holá břicha, krátké sukně, průsvitné materiály a odhalená kůže.

Autor
Kateřina Weissbrotová
Jsem člověk, co miluje přírodu, cestování, dobré jídlo a pití, a vlastně vše, co život nabízí. Baví mě procházky s naším psem i jízda na koni. Jsem nadšenou studentkou cizích jazyků, ráda si povídám s lidmi z různých koutů světa jejich rodným jazykem.