Romantické letní šaty

Romantické letní šaty

Letní romantické šaty by určitě měly být součástí tvého šatníku. Nejen proto, že skvěle podtrhnou tvou ženskou stránku, ale jsou i velmi vzdušné a nebude ti v nich horko. Světlé barvy zjemňují a odráží sluneční paprsky. Tmavé barvy umí skvěle zdůraznit ženské přednosti, ale jak jistě víš, slunce přitahují.

Trendy v letní módě pro rok 2022

Velkým trendem v módě pro rok 2022 jsou udržitelnost a přírodní materiály. Módní průmysl jde s dobou a snaží se vyrábět ekologičtěji a s větší zodpovědností vůči životnímu prostředí. Menší značky nabízí kromě přírodních materiálů také ručně vyrobené oblečení. Tyto kousky se trochu prodraží, ale patří mezi oblečení, které déle vydrží – a máš i šanci ulovit mezi nimi nějaký originální kousek, nejde totiž o žádnou masovou produkci.

Přírodní materiály mají spousty výhod – jsou velmi příjemné na nošení a mají větší odolnost, než syntetické materiály. Zároveň ti dopřejí i dostatečnou prodyšnost, kterou v horkých letních dnech velmi oceníš.

Romantické letní šaty

Neboj se ukázat svou ženskou stránku, romantické letní šaty tě v tomto ohledu rozhodně podpoří. Rozevláté šaty se hodí do práce, na piknik i na večírek, sluší každé ženě a muži se na ně nemohou vynadívat. I přesto, že pro letošní rok platí, že čím kratší střih, tím lepší, na výsluní jsou v podstatě všechny střihy a délky. Velký boom zažívá plisovaná sukně, midi střihy, nebo šaty s balónovými rukávy. Můžeš si zvolit jak jednobarevné šaty, tak s různými vzory – ať už jimi budou květy, proužky, puntíky či psychedelické tvary, které jsou v posledních letech dost in.
Psychedelické tvary jsou letním hitem i pro rok 2022. Tento potisk v sobě kombinuje výrazné vzory i svěží barvy. Jakmile si takové šaty zvolíš, jednoznačně zazáříš.

Romantické letní šaty se neustále vyvíjí. Neboj se tedy zvolit šaty, které mají vysoké rozparky či průstřihy, ty dodávají šatům ještě větší vzdušnost a jsou opravdu šik.

Šaty háčkované a ze síťoviny

Líbí se ti extravagantní kousky? Tak do svého letního šatníku nezapomeň zařadit topy a šaty, které jsou háčkované, nebo ze síťoviny. Čím větší oka na sobě budou mít, tím lépe! Šaty ze síťoviny se nenosí samostatně na holé tělo, ale oblékneš si pod ně jednobarevný a jednoduchý model. Háčkované a síťované šaty jsou nejen romantické, ale také sexy.

Minimalistické sukně a šaty

Jedním z hlavních hitů letošního léta jsou co nejkratší sukně a šaty. Tyto trendy kousky jsou jako stvořené pro odvážné mladé dámy. Tento trend se rozhodně nedrží při zemi, a byť se jedná o výrazné a odvážné kousky, slušivost jim nelze upřít.

Doplňky k letním šatům

Typickým trendem pro rok 2022 budou i výrazné doplňky k letním šatům. Do módy se vrací devadesátá léta a móda kolem roku 2000 – bokové sukně, široké pásky a vzory a jednobarevné, zato výrazné kabelky v kontrastních barvách. Můžeš se těšit také na závan šedesátých a sedmdesátých let – boty na platformě a dvě až tři výrazné kontrastní barvy v rámci jednoho outfitu.

Krásné letní šaty najdeš na stránkách Zoot, Reserved, Bonprix nebo Glami. Všechny stránky nabízí mnoho druhů v různých barevných provedeních.

Autor
Kateřina Weissbrotová
Jsem člověk, co miluje přírodu, cestování, dobré jídlo a pití, a vlastně vše, co život nabízí. Baví mě procházky s naším psem i jízda na koni. Jsem nadšenou studentkou cizích jazyků, ráda si povídám s lidmi z různých koutů světa jejich rodným jazykem.