Jak nejlépe obdarovat ženu na MDŽ?

Dárky pro ženy MDŽ

Doby, kdy jsme měli Mezinárodní den žen spojený se socíkem jsou snad už passé jako fronty na banány. Ale vážně, víš, co vlastně svátek připadající na 8. března oslavuje? Přinášíme ti několik nápadů, jak ženy ve svém okolí vhodně obdarovat.

Jak nejlépe obdarovat ženu na MDŽ?

Mezinárodní den žen byl díky minulému režimu dlouho poznamenán červenými karafiáty a svazáckými oslavami. Slaví se však už od počátku 20. století a základní myšlenkou je oslava občanské a politické rovnoprávnosti žen. Den 8. března je proto skvělá příležitost, kdy můžeš přítelkyni, ale i mamce, babičce, kamarádce či kolegyni vyjádřit svůj obdiv, náklonnost a připomenout jí, jak je jedinečná. A že se mohou obdarovat i ženy navzájem, je jasná věc!

Čím ohromit partnerku?

Zatímco dárky vyjadřující lásku se hodí spíš na Valentýna, k příležitosti Mezinárodního dne žen je namístě vybrat partnerce něco, co podtrhuje její girl power. Žena, která vnitřní sílu promítá do svého vzhledu, bude určitě potěšena dekorativní kazetou pro líčení “Stay strong”. Myslíš, že je tvoje slečna dokonalý anděl? Řekni jí to třeba stříbrným náramkem s jemným přívěskem ve tvaru andělského křídla. A pokud nemáš doma drsnou feministku s knírkem, tak rozhodně nic nezkazíš kytkou, obzvlášť ne tímto něžným Flower boxíkem.

Frajerka nad věcí se smyslem pro humor pak bude hrdě nosit tohle super Zootí tričko “Jsem květinka” s motivem trefně doplněným tajným nápisem, o kterém bude vědět jen ona.

Jak ocenit kolegyni nebo kámošku?

Kdy jindy by ženy měly držet při sobě, než na Mezinárodní den žen? Podpoř své oblíbené parťačce sebevědomí třeba čokoládou, která říká “Jsi skvělá”. Milou drobností může být také tento náramek s hvězdičkou a přáním “Jsi hvězda”. No a pokud chceš potěšit i pobavit, tak sáhni pro tohle papírové přání s banánem, které kromě lichotícího fórku ukrývá i miniaturní brož.

Co vybrat pro tu nejdůležitější – maminku?

I když mají svůj vlastní svátek, asi se shodneme, že maminky jsou ženy, které si zaslouží ocenit při každé příležitosti, natož 8. března. Potěšit ji můžeš třeba tímto elegantním psaníčkem pro Výjimečnou ženu nebo nádhernou kyticí tulipánů doplněnou kouzelnou svíčkou s milým věnováním.

 

Nezapomeň na babičku!

Babička má vždycky největší radost především z tvé návštěvy, to je jasné. Když ještě navíc vytasíš třeba tyto živoucí mini růžičky v květináči, o které bude moci s láskou pečovat, budeš už navždy “babiččin koláček” jako Sheldon Cooper. Možná babička s láskou vzpomíná na doby, kdy dostávala tradiční karafiáty. Proč jí tedy nedopřát například tuto vkusnou karafiátovou vazbu? A pokud je klasickou sběratelkou roztomilých dekorací do bytu, jak už tak babičky bývají, tak jí nesmí chybět tohle pohádkové sněžítko pro kouzelnou babičku, které můžeš později doplnit rodinnou fotografií, neboť se hodí i jako fotorámeček.

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.