ISIC slevy s Alive App: Snadněji a s jistotou díky digitálnímu ověřování v obchodech

graficky upravená fotografie ženy dívající se do mobilu s aplikací Alive App

S průkazem v aplikaci Alive App je uplatňování slev snadnější a bez pochyb o nároku. Které obchody už umí tvůj ISIC ověřit digitálně a jak to funguje?

Doba, kdy musíš v obchodě přemýšlet, jestli máš nárok na slevu nebo složitě hledat plastový průkaz, pomalu končí. Stále více poskytovatelů slev pro držitele ISIC/ITIC/IYTC a Alive  přechází na modernější způsob ověřování průkazů – digitálně přes Aplikaci Alive App. 

Proč je digitální ověřování super?

Určitě i ty brzy přijdeš na to, jak je využívání slev s Alive App pohodlné: 

  • Rychlé a snadné – během okamžiku zjistíš, na jaké slevy máš v obchodě nárok 
  • Bez starostí – pro získání slevy nepotřebuješ plastový průkaz 
  • Přehledné – v obchodech už žádné pochybnosti o nároku na slevu
  • Spolehlivé – pokud by tě obchodník odmítl, snadno dohledáme pokus o ověření a pomůžeme ti to řešit 

Jak to funguje? Stačí telefon s Alive App

Pokud ještě nemáš průkaz v Alive Appstáhni si aplikaci zdarma z App Store nebo Google Play a aktivuj svůj digitální průkaz. Jak to probíhá v obchodě?

Skenuj QR kódy s Alive App Scan

  • Najdi samolepku s QR kódem, často bývá u pokladny nebo u vstupu 
  • Naskenuj QR kód (funkci najdeš v dolním menu aplikace nebo skenuj foťákem v telefonu) a prohlédni si slevy, na které máš nárok 
  • Ukaž obsluze potvrzující obrazovku a sleva je tvoje 

Nemají v obchodě QR kód? Alive App ukaž obsluze

Někteří obchodníci zvolili způsob, kdy ověření provádí přímo obsluha. Tobě tedy stačí předložit svůj průkaz v Alive App obsluzekterá jej naskenuje. Slevy, na které máš nárok, zobrazí obsluha na svém zařízení. Pro snadnější skenování můžeš místo volby “Ukázat průkaz” zobrazit zvětšený QR kód. Mimochodem věděl/a jsi, že můžeš vyvolat průkaz rychle pouze „dlouhým stisknutím“ ikony aplikace z plochy telefonu?

Kde můžeš uplatnit ISIC slevu digitálně?

Od října 2023, kdy jsme spustili pilotní fázi projektu, už ověřuje průkazy digitálně téměř 500 míst po celé České republice. Síť partnerů neustále rozšiřujeme. Níže uvádíme jejich přehled, ať si je v Alive App můžeš zařadit do oblíbených! 

Obchody, kde najdeš QR kódy

Obchody, kde průkaz skenuje obsluha

A přibývají další! 

Co když něco nebude fungovat?

Protože digitální ověřování zavádějí jednotlivé obchody postupně, chyba se může přihodit. Nezapomeň, že pro využití skenování je potřeba mít přístup kinternetu. Stále platí, že můžeš platný průkaz pouze ukázat, jako tomu bylo doteď. 

Kdyby cokoliv nefungovalo, dej nám prosím vědět na support@aliveapp.net. Moc nám tím pomůžeš ve snaze usnadnit studentům i obchodníkům uplatňování slev a celou síť benefitů zmodernizovat! 

Využij svůj ISIC naplno

Kompletní databázi všech slevových míst v ČR najdeš v aplikaci Alive App. Ještě ji nemáš? Stáhni ji zdarma tady a měj svůj průkaz pořád po ruce! 

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.