Nejlepší způsob, jak zvládnout zkoušky? Začni cvičit!

skupina mladých lidí ve fitku

Cvičení je důležité pro udržení zdraví a duševní pohody. Také ti může pomoci zlepšit tvou koncentraci a paměť. Navíc, pokud jsi student s ISIC, máš výhody, které mohou zvýšit tvoji motivaci k pravidelnému cvičení.

Výhody pro tvé tělo i mysl

Cvičení může mít mnoho výhod pro tvé tělo i mysl.  Stres před zkouškou? Nevadí! Cvičení může pomoci snížit hladinu stresu a zlepšit náladu, což může být obzvlášť užitečné v době, kdy se učíš a máš plné ruce práce. Pravidelný pohyb také může pomoci snížit riziko vzniku řady zdravotních problémů. V Praze najdeš řadu fitek, které nabízí výhody pro studenty s průkazem ISIC. Například můžeš získat levnější členství do posilovny, což je užitečné nejen pro tvou peněženku, ale také pro zdraví.

Cvičení nepomáhá pouze ke snížení tvého stresu před zkouškou. Využij ho ke zlepšení koncentrace a paměti! Studie ukazují, že pravidelné cvičení může zlepšit schopnost mozku zpracovávat informace a zlepšit paměťové funkce. To může být užitečné pro studenty, kteří musí udržet krok s velkým množstvím informací a učit se nové věci. Cvičení také může pomoci zlepšit kvalitu spánku. Nedostatek spánku může mít negativní dopad na koncentraci, paměť a celkovou pohodu. Pravidelné cvičení může pomoci zlepšit kvalitu spánku a snížit riziko nespavosti. V neposlední řadě budeš také lépe vypadat. Posílit svaly, anebo snížit hmotnost je lepší než filtr na sociálních sítí. Nejen, že budeš lépe vypadat, ale budeš se také lépe cítit. A o tom to přeci je.

Přijď se svým kámošem a užijte si nejen moderní posilovnu, ale také skupinové lekce, kde se nudit rozhodně nebudete. Pokud zrovna nebudete mít náladu na pořádný trénink, můžete zajít do relaxační zóny a užít si pohodu v sauně. Škola je důležitá, ale tvé zdraví přednější.

TIP: S průkazem ISIC máš slevu na členství ve fitness centrech Form Factory. Pro více informací klikni sem.

cvičení

 

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.