Jarní lyžování v Rakousku

jarní lyžování v Rakousku

Máš chuť si užít kvalitní lyžování v Rakousku? Tak si nenech ujít článek, který ti nabídne pár tipů, jak si v Rakousku užít jarní lyžování naplno! Rakousko slibuje sníh i na Velikonoce a lyžování si zde užije začátečník i zkušený lyžař.

Zima v našich končinách pomalu utichá, ale naši sousedi v Rakousku mají sněhovou nadílku na rozdávání. Takže pokud chceš lyžovat třeba o Velikonocích, tak Rakousko nabízí řadu lyžařských středisek, které jsou  na jarní lyžování vybaveny nejmodernějšími zasněžovacími zařízeními, lanovkami a super dlouhými sjezdovkami. Navíc, při lyžování si můžeš užít nádherné krajiny rakouských Alp a okolí, které doma nepotkáš.

Kde se na jaře v Rakousku lyžuje

Pokud hledáš lyžařské středisko, které by tě zaujalo, doporučuji ti navštívit třeba středisko St. Anton am Arlberg. To je považováno za jedno z nejlepších v celém Rakousku a nabízí nejen perfektní podmínky pro lyžování, ale také mnoho možností pro après-ski. Navíc, v této oblasti můžeš navštívit několik dalších menších středisek, jako je Lech nebo Zürs.

Dalším skvělým místem pro lyžování je oblast SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, která se nachází v Tyrolsku. Toto lyžařské středisko nabízí přes 280 km sjezdovek, což je v české kotlině takřka součet všech sjezdovek dohromady, což potěší hlavně náročnější lyžaře. Pokud hledáš místo, kde si užiješ skvělé podmínky pro lyžování a také krásnou přírodu, doporučuji ti navštívit středisko Saalbach-Hinterglemm. To nabízí více než 270 km sjezdovek a také mnoho možností pro snowboarding. Ačkoli se může zdát, že lyžování v Rakousku je vhodné pouze pro zkušené lyžaře, není to pravda. V Rakousku najdeš také velké množství mírných sjezdovek a lyžařských škol, kde můžeš začít s lyžováním nebo zdokonalit své dovednosti.

Jarní lyžování v Rakousku

Rakousko jako ráj freeridu

Pokud se chceš vydat na svých lyžích mimo sjezdovky, doporučuji zkusit tzv. freeride lyžování. Freeride lyžování je volný styl, kdy si lyžař volí svou vlastní cestu a sjíždí neupravené a méně známé sjezdovky mimo hlavní lyžařské střediska. Rakousko je pro freeride lyžování velmi oblíbenou destinací, jelikož nabízí nádherné horské krajiny a mnoho neupravených sjezdovek.

Ale dávej si pozor na lavinová upozornění, více sněhu = větší lavina. Helma by neměla chybět při žádné lyžařské aktivitě, protože ať si sebelepší lyžař, na sjezdovce nejsi sám a vždy je tam někdo, kdo tě může srazit, aniž si všimneš.

A co když neumím lyžovat?

Nevadí, v Rakousku najdeš mnoho lyžařských škol, kde tě to naučí. Navíc, v mnoha střediscích najdeš i další zimní aktivity, jako je například sáňkování, turistika nebo wellness. Rozhodně si nenech ujít rakouskou kuchyni, ve všech horských chatách se skvěle vaří a můžeš ochutnat místní speciality, jako je například Kaiserschmarrn (trhanec), Wiener schnitzel (kotleta obalená v trojobalu) nebo Apfelstrudel (jablkový závin).

Co se týká ubytování, v Rakousku najdeš mnoho možností, které uspokojí každou kapsu, včetně té studentské. Pokud si chceš užít luxusní dovolenou, můžeš si vybrat z mnoha luxusních hotelů, které nabízí špičkové vybavení a služby. Na druhé straně, pokud tě láká cenově dostupnější ubytování, můžeš se ubytovat v některém z mnoha horských penzionů nebo apartmánů. Ubytování si určitě zajisti ve spojení se skipasem, vždy vychází výhodněji.

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.