Jak vybrat ty nejlepší kraťasy na běhání?

nejlepší kraťasy na běhání

Ať už chceš běhat rekreačně nebo rovnou závodit, oblékni si na to správně sedící běžecké šortky, které zabrání odřeninám, posouvání a dalším nepříjemnostem. Nech se inspirovat, jak vybrat kraťasy, které ti zajistí pohodlí a podpoří výkon, aby pro tebe běhání bylo ještě větší radostí.

Běžecké kraťasy s boční výkrojí

Tyhle šortky uvidíš na běžkyních i běžcích asi nejčastěji. Krátké volné nohavičky vykrojené po stranách totiž umožňují běžci pohyb v mnohem větším rozsahu než zcela rovný okraj šortek. Dámské bývají o něco kratší než pánské a i přesto, že jsou volné, bývají velmi slušivé.

Dámské běžecké šortky s boční výkrojí

Pokud preferuješ pohodlí a chceš být k tomu chic, vyber například dámské běžecké šortky Nike Eclipse, které jsou ideální hlavně do teplého počasí. Strečový materiál a vysoký pas udrží kraťásky na místě. Vnitřní síťovina a perforované přední kapsy zase poskytují potřebnou prodyšnost a ventilaci. Do zadní kapsy s ochranou proti potu si můžeš uschovat svůj telefon a klíče. Pokud běháš za každého počasí, sáhni po dámských běžeckých kraťasech Nike Therma-FIT ADV Run Division ušitých ze zatepleného a vodoodpudivého materiálu. Mají dokonce odnímatelnou izolaci z peří, takže důležité partie zůstanou v suchu a teple, i kdyby trakaře padaly.

Pánské běžecké šortky s boční výkrojí

Pánské běžecké kraťasy Nike Dri-FIT Run Division Pinnacle jsou ideální pro celodenní nošení díky lehkému materiálu a vychytanému větrání. Elastický pas se dá stáhnout šňůrkou a ve všitých kapsách můžeš nosit třeba kartu nebo klíče. Pokud běháš nejraději večer, oceníš reflexní prvky, kterými disponují například pánské běžecké šortky 2XU Light Speed. Samozřejmostí je lehký a savý materiálu i elastický pas.

Kompresní běžecké kraťasy

Kompresní běžecké šortky jsou často volbou pro profesionální běžce – komprese snižuje svalové napětí i únavu, drží svaly v teple a dobře odvádí pot od těla, čímž přispívá k lepším sportovním výkonům. Aby byly výhody komprese znát, je potřeba vybrat takové kraťasy, které opravdu dokonale přilnou k tělu.

Dámské kompresní běžecké kraťasy

Chceš kraťasy, které opravdu podpoří tvůj výkon? Pak jsou pro tebe ideální volbou dámské kompresní šortky Under Armour Rush ušité z inovativního materiálu obohaceného o minerály, jenž zachycují tělem vydanou energii a vrací ji zpět do tvých svalů, takže vydržíš trénovat déle. Kraťasy jsou extra lehké a pružné, zároveň dobře odvádí pot a v horku oceníš i technologii Anti-Odor. Chceš využívat benefit kompresní technologie, ale preferuješ design volných šortek? Oblékni kombinované dámské tréninkové šortky Under Armour Play Up s vnitřní kompresní nohavičkou z lehkého nežmolkujícího materiálu.

 

Pánské kompresní běžecké kraťasy

Opravdu vychytané kompresní zpracování najdeš u pánských kompresních šortek Asics Fujitrail. Strategická komprese se nachází v oblasti čtyřhlavého stehenního svalu a zadní strany stehen (ischiokrurální svaly). Jsou z lehkého a savého materiálu a na zadní straně mají všitý panel ze síťoviny, který zlepšuje proudění vzduchu. I zde najdeš praktickou kapsičku nebo reflektivní detaily. Příznivci ležérního stylu pak mohou vybrat například pánské běžecké kraťasy 2v1 Under Armour Iso-Chill Run s všitými kompresními nohavičkami z lehkého materiálu Iso-Chill, který skvěle odvádí pot a zároveň rozptyluje teplo čímž ochlazuje tvé tělo. Technologie Anti-odor eliminuje růst bakterií způsobujících zápach. Vnější tkanina těchto kraťasů je extra pružná pro dokonalý komfort a volný pohyb ve všech směrech.

Běžecké kraťasy jsme vybírali ve specializovaném e-shopu Top4Running, kde máš 15% slevu s průkazem ISIC.

 

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.