Herlíkovice–Bubákov – skiareál přesně pro tebe

sjezdovka ve skiareálu Herlíkovice-Bubákov

Skiareál Herlíkovice-Bubákov nalezneš ve středních Krkonoších nedaleko města Vrchlabí. Těšit se můžeš na upravené sjezdovky s různou obtížností, pohodlné lanovky, skiškoly pro malé i velké, chutné občerstvení přímo na svahu a ubytování jen pár kroků od sjezdovek. Nabídka skiareálu Herlíkovice-Bubákov je zkrátka synonymem nejen pro jednodenní lyžovačku, ale i pro ideální zimní dovolenou.

Lyžování pro všechny

Skiareál Herlíkovice-Bubákov nabízí 12 kilometrů sjezdových tratí s různou náročností. Vyvezou tě na ně tři lanovky a pět lyžařských vleků. Dolní stanice nejníže situované lanovky leží ve výšce 525 metrů nad mořem, nejvýše položený bod areálu se naopak nachází v nadmořské výšce 1008 metrů, což je u samotného vrcholu kopce Žalý. Zde můžeš navštívit kamennou rozhlednu, která je návštěvníkům přístupná i během zimní sezóny. Obsluha zapíná všechny lanovky a vleky o půl deváté ráno a denní provoz trvá až do 16:00 hodin. Večerní lyžování na svahu s umělým osvětlením můžeš využít ve stanovené dny od 18:00 do 21:00 hodin.

Dětské parky a výuka lyžování

Na své si ve skiareálu Herlíkovice-Bubákov přijdou i nejmenší lyžaři. Pro ně jsou zde připraveny dětské parky v samostatných areálech. Pro začátečníky a ty, kteří se chtějí v lyžařských dovednostech zdokonalovat, jsou k dispozici instruktoři jízdy nejen na lyžích ale i na snowboardu. Učený z nebe nespadl – využít jejich služby mohou jak malé děti, tak i teenageři či dospělí. Na svazích, ale i v jejich blízkosti se nachází celá řada restaurací a bufetů, kam můžeš zajít na svařák, kafíčko, ale i pořádnou česnečku, borůvkové knedlíky, řízek či další dobroty dle denní nabídky.

sjezdovka ve skiareálu Herlíkovice-Bubákov

Ideální dovolená na horách

Lyžaři, kteří přijedou do Herlíkovic jen na jeden den, mohou počítat s bezplatným parkováním na přilehlých velkých parkovištích. Od nich je to k dolním stanicím lanovek či vleků pouhých pár kroků. A stejně blízko to mají i ti lyžaři, které sem přivezou pravidelné speciální autobusové linky, které do Herlíkovic vyjíždí z pražské metropole. Aby jednodenní lyžaři neztráceli čas obstaráváním skipasů u pokladen, mohou si je zajistit s předstihem z pohodlí domova. Na webu skiareálu nebo přímo na e-shopu si mohou skipasy zakoupit online za zvýhodněnou cenu. A to je příjemný bonus, který se neodmítá.

TIP: S průkazem ISIC můžeš v Herlíkovicích lyžovat až s 20% slevou.

 

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.