Svěží kabáty a bundy pro začínající jaro

jarní kabáty a bundy

Slunečných dní přibývá a většina z nás si už opatrně užívá jarní náladu. Už se nemůžeš dočkat, až odložíš zimní vlňák a péřovku, ale nechce se ti po ránu mrznout? Přidej si do šatníku lehký kabát nebo parku, které využiješ, než nastane čas na výsostně jarní outfit.

Parka snad ve všech barvách

Hledáš trendy svršek do každého počasí? Ulicím pořád vládne tento nesmrtelný typ pohodlné bundy – parka, kterou seženeš asi tak v 50 odstínech, a určitě ne jenom šedi. Pokud se chceš naladit na jaro, vybírej třeba kratší parku v jemném růžovém odstínu nebo světlou khaki parku s typickým “rybím ocasem”, kterou snadno zkombinuješ s většinou výrazných barev. Možná si tě získá i tahle květinová parka s výraznými detaily, ze které můžeš stažením typické šňůrky v pase vytvořit i lehce elegantní záležitost.

Kabáty pro přechod do jara

Nechceš přijít o eleganci a šmrnc, které ti doteď dodával kabát? Ideální volbou pro tebe je béžový trenčkot, který ti díky dvouřadému zapínání a pásku zaručí elegantní look. Kabát typu trenčkot je vysoce nadčasová věc, najdeš ho i v odvážnějších provedeních a pokud zapadá do tvého vkusu, vyplatí se do něj investovat. Pokud se vydáš ven třeba v tomto lehkém olivovém trenčkotu, nikdo tě už nepřehlédne. Vyhovuje ti spíš ležérní styl? I ten se dá nosit s grácií, třeba díky lehce oversized kabátu ve světle modré barvě.

Krátké bundy

Poslední šance, jak si ještě chvíli užít hřejivé materiály, je ve formě krátkých bundiček. Neboj se zkombinovat třeba faux-fur krátkou bundu na knoflíky se šaty nebo jarními vzory. Pokud chceš dát po měsících strávených po kotníky v kabátu vyniknout své postavě a ženskosti, oblékni tuto lehkou prošívanou bundu do pasu v růžové barvě. Nemůžeš se dočkat, až konečně vytáhneš “džízku”? Naštěstí se tento evergreen vyskytuje snad ve všech provedeních, není tedy problém najít i džínovou bundu s plyšovou podšívkou, která nejen skvěle vypadá, ale i zahřeje.

Foto: archiv firem

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.