Regenerační masky na vlasy

vlasy-po-aplikaci-regeneracni-vlasove-masky

Jaro je obdobím, kdy své tělo dáváme po dlouhé zimě zase do kupy. Platí to i pro vlasy, které dostávaly díky mrazu, topení a zapářce v čepici řádně zabrat. Poradíme ti, jak vlasům dopřát pomocí masky na vlasy kvalitní péči a vrátit jim zase lesk a vitalitu.

Regenerace vlasů s využitím síly přírody

Šampon a kondicionér jsou v péči o vlasy standardem. Pokud máš vlasy jakkoli poškozené, podpoř jejich přirozenou regeneraci vhodnou regenerační maskou. Výrobci kosmetiky stále častěji využívají účinných složek bylin, můžeš si proto vybírat z mnoha regeneračních masek, které tvé vlasy vyživí přirozeně, nezatíží je dalšími chemikáliemi a nepodráždí pokožku hlavy.

Regenerační maska na vlasy s jojobou a agáve 

Tato vlasová maska je ideální cesta, jak využít bohatství přírody pro obnovu poškozených vlasů. Regenerační maska Yves Rocher, stejně tak i celá produktová řada zahrnující i šampon a kondicionér, využívá účinků jojobového oleje a fruktanů z agáve. Jojobový olej, který obsahuje mastné kyseliny i mnoho vitamínů a minerálů, se vstřebá hluboko do vlasů a regeneruje je zevnitř, navíc je chrání před poškozením způsobeným narovnáváním, sušením a častým používáním stylingových výrobků. Yves Rocher doplnil recepturu této vlasové masky také fruktany z agáve – složkou, která dosud nebyla v kosmetice použita. Rostlina agáve během kvetení sbírá vzácné cukry (fruktany), které jí pomáhají přežít v drsných podmínkách pouště. Fruktany agáve v kombinaci s jojobovým olejem zlepšují mikrocirkulaci pokožky hlavy, díky které jsou vlasy lépe vyživované a celkově odolnější.

Francouzské značce Yves Rocher od nás patří palec nahoru také za to, že přírodní složky obsažené v kosmetice získává přirozeným způsobem a na svých plantážích v Bretani se řídí zásadami ekologického zemědělství s respektem k přírodě.

Maska pro vlasy poškozené znečištěným ovzduším

V dnešní době tvé vlasy poškozují také škodlivé vnější vlivy jako kouření, prachu či výfukových plynů. Jemné částice znečištění způsobují zvýšenou citlivost pokožky hlavy, tvoření lupů a v kombinaci s ozonem a UV paprsky poškozují vlasové vlákno. Maska na vlasy Urtekram Green Matcha je vhodným druhem péče, kterou můžeš takto poškozeným vlasům dopřát. Využívá totiž účinků antioxidantu ze zeleného čaje Matcha a sladkovodní mikrořasy. Jemná osvěžující vůně pochází z růžového grapefruitu a japonského citrusu yuzu. Produktová řada Matcha nabízí také šampon i kondicionér. 

Tatkéž dánská značka Urtekram se pyšní tím, že ingredience do svých produktů získává odpovědně a šetrně k přírodě. 

Pečující maska na vlasy usnadňující styling

Posilující a obnovující maska na vlasy Fanola No More The Styling Mask kombinuje výhody pečující masky s výhodami stylingových produktů. Díky svému složení bez silikonů a nízkému pH šetrně vyživuje a hydratuje vlasy. Zároveň je navržena tak, aby usnadňovala úpravu účesu. Uhlazuje vlasové vlákno a působí tak proti nepěknému krepatění, zároveň dodává objem. Je tak vhodným kompromisem pro ty, kdo důvěřují profesionální péči a zároveň nechtějí své vlasy příliš zatěžovat produkty obsahující konvenční koktejl silikonů a parabenů. Pokud si tuto vlasovou masku oblíbíš, je k dostání také ve výhodnějším balení 750 ml. 

 

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.