Užij si filmové prázdniny v Uherském Hradišti

Letní filmová škola Uherské Hradiště

Festival 48. Letní filmová škola Uherské Hradiště zahájí v pátek 29. července a potrvá do čtvrtku 4. srpna. Těšit se můžeš na světové premiéry, zásadní filmy historie, hvězdné hosty, koncerty a parties až do rána.

Slyšel jsi o Andaluském psovi a legendární scéně, kde hlavní roli hraje oko a břitva? Víš, kdo řekl větu Nežereš maso, nepoznáš vtip? Chceš poznat okouzlujícího Kristiána? Zjistit, jaké filmy se natáčí v Portugalsku či Polsku? Potkat Ondřeje Vetchého, Jiřího Havelku, Michaela Kocába, Martina Fingera, Alenu Dolákovou, Lukáše Hejlíka, Lindu Bartošovou nebo Simonu Babčákovou? Sednout si do parku třeba s vínem od nejlepších moravských vinařů a poslouchat, jak o své práci mluví světově oceňovaní tvůrci? Zúčastnit se naživo natáčení Čelistí nebo Buchet? Nebo dáš přednost vlastní filmové tvorbě?

Mimo filmový a odborný program se můžeš těšit i na mnohé doprovodné akce – koncerty (Bratři Ebenové, Zrní, WWW Neurobeat, DVA, Vesna, Midi lidi a další), divadla (Simona Babčáková a NO A! a další), cimbálovky, noční parties, literární čtení i program pro děti.

 Tohle všechno a mnohem více zažiješ na Filmovce v Uherském Hradišti. Tak řekni kámošům, kupte si akreditace se slevou na průkaz ISIC a vyrazte do srdce Slovácka. Festival začíná už v pátek 29. července.

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.