Tipy na 3 audioknihy z Knihy Dobrovský

Tipy na audioknihy

Už dlouho odkládáš, že si přečteš novou knížku a stále nenacházíš čas? Nic se neděje, sáhni po její audio verzi a prostě si ji v klidu poslechni.  Audioknihy jsou skvělým společníkem na chvíle, kdy je člověk tak zvaně nevyužitý, ale může v klidu poslouchat. Ideálně na cestách nebo jen tak se natáhnout a poslouchat. 

Audioknihy na cesty

V dnešní uspěchané době přináší možnost, jak si poslechnout  audioknihu třeba na cestách autem nebo v hromadné dopravě. A protože ani já na tom s časem na čtení nejsem úplně dobře, vybral jsem pro tebe tři, které mě osobně za poslední dobu zaujaly. Vybral jsem tři různé žánry a ani u jednoho jsem se nenudil. Co téměř vždy ocením, že české audio knihy čtou naši nejlepší herci a to jim dodává vysokou míru atraktivity. Z knížky se tak v jejich podání stávají oživlé příběhy a malé rozhlasové hry.

Terror – Dan Simmons

Thriller

audiokniha Terror

Dan Simmons vydal knihu před pár lety, ale příběh je takřka 180 let starý. Dvě lodě Erebus a Terror Britského námořnictva vyjedou vstříc Arktickému peklu. Expedice skončila tragicky, to víme z historie. Ale příběh mužů, kteří se snažili najít severozápadní cestu, vypráví až teď Dan Simmons. Audioknihou tě provede úžasný Martin Stránský v roli kapitána Terroru Francise Croziera a Vladislav Beneš v roli kapitána Erebusu sira Johna Franklina. Audiokniha je neuvěřitelně vtahující právě díky audio aranžmá praskajících ledových ker a mrazivé pustiny. Sám jsem knihu zvládl doposlouchat za 3 dny. Doporučuji každému, co se rád bojí mrazivé pustiny a thrilleru.

Už je tady zas – Timur Vermes

Satira

audiokniha Už je tady zas

Píše se rok 2011 a v Berlíně se probouzí diktátor z roku 1945 Adolf Hitler. Probouzí se do moderního Německa plného přistěhovalců a ekologických změn. Je sám bez své strany a přívrženců a k tomu kancléřem Německa je žena. Ale jeho cílevědomost ho zpátky dostane do televize a samozřejmě i politiky. Tato audiokniha je asi nejdokonalejší náhled do německé společnosti, která je dostupná vtipnou formou. Tato inteligentní satira zbořila německé žebříčky a byla prodána na více jak 3 milionech výtiskách a přeložena do více jak 25 jazyků. Myslím že každý student humanitního oboru by si měl přečíst nebo poslechnout ,,Už je tady zas,, , aby tu už nikdo takový nikdy nebyl.

Za oponou války – Jakub Szántó

Cestopis

Audiokniha Za oponou války

Jakub Szántó byl zpravodajem České televize na Blízkém východě. Reportoval z prvních linií válek i občanských revolucí. Příběhů má na 30 knih, ale ty nejlepší spojil do této. Za oponou války byla oceněna i dvěma cenami Magnesia litera za Publicistiku a Cenu čtenářů. Knihu čte David Matásek a v jeho hlase je slyšet pověstný Szántův optimismus a nadhled. Audioknihu doporučuji všem studentům politologie, nejspíše pak budou mít více realistický vhled do následků naší politiky na Blízkém východě.

 

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.