Slunovrat přiveze hvězdy hudby

festival Slunovrat

Světová jména i nové neokoukané tváře, skvělá muzika napříč žánry, inspirativní přednášky a besedy s řadou výjimečných osobností, tradičně vytříbená gastronomie včetně několika zbrusu nových překvapení.

Festival Slunovrat se stěhuje do Opavy! Nové prostory návštěvníkům po všech stránkách zvětší komfort a pohodlí již v termínu 23. až 25. 6. 2022. Jednotlivé scény budou umístěny v krásných historických prostorách v centru města, kam se často běžný návštěvník nedostane (zahrada minoritského kláštera i jeho gotické sály, historické nádvoří Slezské univerzity s půvabnou zahradou, nádvoří církevní konzervatoře, barokní kostel sv. Janů i nádvoří univerzity na Hauerově ulici).

Slunovrat přiveze do Opavy světová jména, například francouzskou jazzovou hvězdu Erika Truffaze, britského spisovatele Simona Mawera, autora knihy Skleněný pokoj a dalších bestsellerů, či světovou slávou ověnčený Cirk La Putyka. Z dalších účinkujících jsou to například David Koller, Hudba Praha Band, Radůza, Clarinet Factory, Kill the Dandies!, František Skála a Provodovjané, špičková makedonská dechovka Džambo Aguševi Orchestra, Miroslav Karas, Jaromír 99, Marek Orko Vácha, Karin Lednická nebo divadlo Simony Babčákové.

Slunovrat nově provoní také proslulý Coffee festival i skvěle obsazená gastro scéna s dobrotami z celého světa v neplacené zóně festivalu. Zde se představí také celá řada organizací v Zóně charitní inspirace. Chybět nebude ani pásmo filmů partnerského festivalu Letní filmová škola Uherské Hradiště a programy pro děti.

S průkazem ISIC máš slevu 20 % na vstupné. Více informací najdeš na www.festivalslunovrat.cz.

 

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.