Mezinárodní hudební festival Letní slavnosti staré hudby 2022

Letní slavnosti staré hudby

Letní slavnosti staré hudby jsou nejdéle působícím festivalem hudby historických uměleckých slohů v Praze. Festival představuje domácímu publiku špičkové zahraniční interprety, kteří hrají na originály či kopie historických nástrojů.

23. ročník festivalu, jehož podtitul zní NATURA, se zaměří na rozmanité druhy hudebních, nápadů a inspirací, které autoři duchovních i světských skladeb čerpali z přírody. Festival představí několik „národních“ škol barokní hudby – hudbu španělskou, italskou, německou, francouzskou, vlámskou či jihoamerickou. Na koncerty se můžeš těšit od 19. 7. do 4. 8. 2022. Držitelé průkazu ISIC a IYTC mohou využít velmi příznivé ceny vstupenek (100 Kč) na zahajovací a závěrečný koncert festivalu*.

Zahajovací koncert nazvaný Lilium angelicum, který představí středověkou a renesanční poezii v díle Adriana Willaerta (1490–1562), jednoho z nejvýraznějších skladatelů své doby, proběhne v Emauzském klášteře. Vokální soubor Dionysos Now!, který koncert přednese, pracuje a zkouší ve Vídni, ale má mezinárodní základnu a spolupracuje se špičkovými sólisty v oboru vokální polyfonie.

Velké finále festivalu přinese rezidenční soubor festivalu Collegium Marianum pod vedením Jany Semerádové, který doprovodí vynikající italskou sopranistku Robertu Mameli, jejíž sametový hlas dokáže vystihnout nekonečně širokou škálu emocí. Slavnostní závěrečný koncert Canto della Ninfa bude patřit Antoniu Vivaldimu a Georgi Friedrichu Händelovi a odehraje se v kostele svatých Šimona a Judy.

* Detailní podmínky slevy Studentský speciál najdeš tady. Vstupenky koupíš pouze v pokladně (Galerie 1, Štěpánská 47, Praha 1, otevřeno ve středu mimo 1. 6. a 6. 7. 2022) nebo na místě před koncertem.

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.