Knižní novinky, které by ti neměly ujít

Patříš mezi vášnivé čtenáře? Tak to jsi na správné adrese. Společně s našim novým partnerem vydavatelstvím Grada jsme si pro tebe připravil 6 tipů na skvělé čtení a teď také slevu 25 % na vše k tomu.

Tyto knihy si nesmíš nechat ujít.

 

Poslední rivalka Coco Chanel

Jestli tě baví historické romány a životy slavných módních návrhářek, tahle kniha tě pohltí. Příběh mladé Američanky Lily Sutterové, která se v 1938 potkává v Paříži s Elsou Schiaparelli a Coco Chanel, je plná lásky, zápolení, lajality a vášně. Zatímco v Paříži vznikají nádherné módní kolekce, všude kolem se schyluje k válce s Německem a válečné soukolí již brzy ovlivní i zářivý svět pařížské módy.

 

Mukl

Mukl je kniha o krutosti komunistického režimu a jeho vlivu na životy lidí. Autorka se inspirovala opravdovým životem muže, který v pouhých 19 letech prošel drsnými výslechovými metodami Stb a byl ve vykonstruovaném procesu odsouzen k 15 letům odnětí svobody. Osm let v uranových dolech, nelidské podmínky a každodenní boj o život, to vše se podepsalo nejen na jeho fyzickém zdraví, ale rovněž na zdraví psychickém.

 

Mělas to vědět

Knižní předloha opěvovaného seriálu o tom, že život nemusí být takový, jaký se zdá. Grace žije zdánlivě dokonalý život: má úžasného manžela, skvělého syna, nádherný byt v New Yorku a vlastní terapeutickou praxi. Její idylický život a problémy ostatních, se kterými se setkává v práci, ji přimějí napsat knihu, ve které chce ženám napovědět, jak naslouchat mužům. Týden před vydáním knihy se ale její život obrátí naruby: bezcitná vražda v jejím blízkém okolí, chybějící manžel a řetězec strašlivých událostí…

 

Pod dohledem

Strhující kniha o obyvatelích krásné čtvrti v Bristolu. Každý tu má své tajemství a každý je trochu pod dohledem. Toma Fitzwiliama, ředitele školy, mají všichni rádi, i jeho nová sousedka Joey Mullenová se do něj rychle zamiluje. Je přesvědčená, že o jejím poblouznění nikdo neví, jenže Tomův syn Freddie bedlivě sleduje dění v blízkém okolí a neunikne mu, že se Joey vůči jeho otci chová zvláštně. O pár ulic dál bydlí studentka Jenna, která má podezření, že ředitel není až tak bezúhonný, jak se zdá.

 

Hotýlek na Islandu

Hlavní hrdince knihy Lucy nic nechybí, má dobrou práci v hotelu a přítele. Jenže stačí jedna jediná nehoda a vše se změní – dostane padáka a kopačky. Takže když jí personální agentura nabídne místo manažerky hotýlku Polární záře na Islandu, okamžitě přijme i přes to, že nesnáší zimu. Hotel má špatné hodnocení a je poloprázdný, takže ji čeká pořádně tvrdá práce. Lucy dělá, co může, ale má pocit, že se jí někdo snaží škodit. Jsou k ní všichni kolegové upřímní? Může jim důvěřovat? Navíc ji začíná zneklidňovat barman Alex… Mezi ním a Lucy to sice jiskří, ale záhy se ukáže, že Alex skrývá nějaké tajemství…

 

Novodobí dobrodruzi

Tato kniha představuje nejrůznější milovníky přírody a ekologicky smýšlející podnikatele, kteří svými originálními nápady pomáhají utvářet nový postoj veřejnosti k životnímu prostředí. Poznej společenství nadšenců, samorostů a nespoutaných duší, vydej se s nimi na výpravy do nejodlehlejších končin. Podívej se, jak vymýšlejí špičkové oblečení a vybavení do přírody – přičemž mají neustále na paměti udržitelnost a společenskou odpovědnost.
Pro využití slevy u vydavatelství Grada je nutné se zaregistrovat a zadat číslo průkazu.

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.