Chybí ti kultura? Ponoř se do online světa GHMP

Stýská se ti po výstavách, přednáškách, koncertech či kině? Máme pro tebe pár super tipů na aktivity od Galerie hlavního města Prahy, které ti dodají potřebnou dávku vitamínu kultura.

Antonín Kratochvíl u tebe doma

Vydej se na virtuální návštěvu retrospektivního průřezu tvorby jednoho z nejslavnějších českých fotografů. Výstava Antonín Kratochvíl: Fotoeseje nabízí vysoce emotivní a zneklidňující díla sociálního dokumentu a fotožurnalismu. Kratochvílova svědectví civilizačních problému a válečných konfliktů v kontrastu s portréty celebrit a umělců včetně Davida Bowieho, Debbie Harry, Keitha Richardse či Pavla Landovského představuje pozoruhodnou podívanou. A ty ji teď můžeš mít v obyváku.

Pod povrch

Chceš jít více do hloubky? Zajímají tě kontextuální informace, detailní vhledy do díla či mysli umělce? Pak se ti budou líbit reportáže z výstav a komentáře. Na stránkách GHMP najdeš databázi plnou zajímavých videí o posledních výstavách či vybraných exemplářích ze sbírky galerie.

DIY na večery

Vedle návštěvy galerie online se můžeš pustit taky do své vlastní tvorby. Stačí si vybrat z nabídky workshopů a edukačních videí a listů, které se věnují buď výrazným autorům ze sbírky GHMP, výtvarným námětům či teorii výtvarné tvorby. Nás baví třeba sestavování pestrobarevných obrazů, které je inspirované dílem českého malíře Jiřího Sopka.

Cool pozadí do online školy ke stažení

Potřebuješ skrýt nepořádek v pokoji při výuce online? Chceš oživit své videohovory o umělecké kousky? GHMP si pro tebe připravila několik pozadí ze své sbírky. Je libo tapetu večerní krajiny, rozkvetlé louky či zeleného lesa? Mrkni na motivy krajiny zde. Příroda tě zas tak nebere a baví tě spíš impozantní interiéry a zajímavá architektura? Stahuj tapety s historickými objekty GHMP. Všechny jsou samozřejmě určeny jen k osobnímu užití.

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.