Nejlepší únikové hry pod střechou

unikova-hra-titanik-endorfin

Zažij pořádnou akci a potrénuj mozek. Vytáhni kamarády na únikovku! Máme tipy na únikové hry, které ti zpestří deštivé dny a máš na ně dokonce slevu s ISIC. Tak mrkej!

Náš tip na únikové hry s ISIC slevou 

Pokud tě doteď míjel fenomén jménem úniková hra, tak je nejvyšší čas to napravit. Jedná se o tématicky laděné dobrodružství, kdy společně s kámoši v týmu řešíte sérii hádanek za pomoci stop a indicií. Cíl je jednoduchý – dostaňte se ven z místnosti a přežijte! Ideální zábava na podzimní odpoledne. Navíc se blíží Svátek všech svatých, Dušičky či Halloween (jak je libo), a tak se i můžeš pěkně hororově naladit. Nabídka témat únikovek je pestrá! 

Endorfin – jeden prostor, různé příběhy 

Endorfin je multifunkční prostor na Praze 10, kde najdeš hned několik různých únikových her. Kromě toho Endorfin nabízí také bar a sál pro 120 lidí, kde je možné připravit tematickou party, vánoční večírek, oslavu a kde co dalšího. Co se týká únikovek, na své si tu přijdou fanoušci hororu, dobrodružství i sci-fi. Nezapomeň, že právě na únikové hry tu máš slevu s průkazem ISIC. Kterou vybereš?  

Úniková hra Star Wars – nejen pro fanoušky!  

Najdi droida R2D2, do kterého princezna Leia nahrála plány na Hvězdu smrti a pomoz mu prchnout na planetu Tatooine. V patách máš přitom vojáky Impéria! 

Skvělá únikovka pro 2-4 osoby, kde se potkáš s funkčním robůtkem “Ár-tů-dý-tů”! Na tuto únikovku můžeš ale vzít i kamarády, kterým chybí vzdělání ohledně světa Star Wars, protože k vyřešení úkolů potřeba nejsou.  

Unikova-hra-Star-Wars

Úniková hra Titanic – neobvyklé rande?  

Srážka s ledovcem a vaše loď se potápí v Atlantickém oceánu. Se svou polovičkou jste uvězněni v podpalubí. Máte hodinu na záchranu života! 

Titanic je v Endorfinu nejnavštěvovanější únikovka, která je vhodná jak pro partu až 4 lidí, tak jako netradiční rande pro páry. 

Úniková hra Saw – otestuj oddanost svých kámošů! 

Ty a tvoje parta jste chyceni do smrtící pasti. Stejně jako ve filmech Saw se budou muset hráči rozhodovat, koho obětovat a kdo by měl „přežít“ až do konce.  

Hra SAW pro 3 až 5 hráčů je naprosto unikátní, co se týká technického řešení. Žádné zařízení ve hře není imitace nebo dekorace, ale reálně fungující past, takže hororový zážitek bude o to autentičtější. Únikovka navíc nabízí několik scénářů, jak může váš příběh dopadnout.  

unikova-hra-saw

Márnice – úniková hra, kde se spoléháš jen na sebe 

Lékaři špatně určili tvůj stav po nehodě, prohlásili tě za mrtvého a šoupli do chladícího boxu na mrtvoly. Čas, než umrzneš, se krátí a ty se musíš z márnice dostat za 30 minut ven.  

Úniková hra pro 1 hráče, kterou můžeš pojmout jako svou vlastní osobní výzvu. Místnost Márnice navíc nabízí Endorfin ve stejném provedení hned dvakrát, takže si můžeš v jeden okamžik poměřit síly se svou polovičkou, kámošem nebo třeba šéfem.  

Exit Room Prague – únikovky pro milovníky historie 

Domovní dveře ve Slezské ulici č. 98 v pražských Vinohradech tě přenesou v prostoru a čase. Exit Room Prague vytváří svět únikových her, kde v historických kulisách ožívají skutečné příběhy. Čekají tě promyšlené hádanky, realistické prostředí a autentické postavy. Navíc se dozvíš zajímavá historická fakta. Máš možnost vstoupit do minulosti a za 60 minut přepsat dějiny! Na uvedené únikovky se navíc dostaneš s ISIC slevou. Která bude tvoje první volba? Protože u jedné rozhodně nezůstaneš! 

Bombardování Prahy – odhal tajemství Hitlerova posledního plánu 

Je 14. února 1945 a Praha čelí leteckému bombardování. Ty a tvůj tým (1 – 5 hráčů) máte 60 minut času na to, abyste se dostali ven z bunkru, kterému hrozí výbuch a zřícení. Navíc máte odhalit a překazit tajný ústupový plán Adolfa Hitlera, díky čemuž změníte proud dějin. 

Útěk z Alcatrazu – 60 minut do příchodu dozorce! 

Hra je určena pro 2 – 5 hráčů a přenese tě do roku 1962, kdy se z přísně střežené federální věznice podařilo uprchnout Franku Morrisovi a jeho kumpánům. Uprchlíci se s největší pravděpodobností utopili, až na Franka Morrise, který zmizel beze stopy. Podaří se tobě a tvým spoluvězňům uprchnout po jeho stopách a zjistit, co se s Frankem Morrisem stalo?  

Čachtická paní – tajemství o vině Alžběty Báthoryové 

Ty a tvůj tým (2 – 5 hráčů) se v zimě roku 1610 vydáváte v přestrojení za potulné mnichy na Čachtický hrad hraběnky Báthoryové. Máte najít důkazy o tom, že je masovou vražedkyní, která se koupe v krvi panen. Máte štěstí, hraběnka odjela a vrací se až za 70 minut… Zvládnete společnými silami odhalit, zda je Alžběta Báthoryová opravdu vražedkyně, nebo nevinná oběť dobového spiknutí? 

Foto: archiv firem 

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.