Květnové novinky v kinech

Květen se nese v duchu velkých filmových novinek, které nás čekají v kinech po celé republice. Pojďme se společně podívat, co nás v tomto měsíci čeká v kinech. Můžeš si zajít na romantické komedie, horory i muzikály. Vybere si opravdu každý.

Na co zajít s drahou polovičkou?

novinky v kině v květnu

Krásná katastrofa

Jedná se o romantické drama natočené podle knižní předlohy Jamieho McGuirea. Mladá Abby věří, že může v klidu zapomenout na svoji temnou minulost, ale když se svou nejlepší kamarádkou dorazí na univerzitu, její cestu k novému začátku zkříží rebel Travis Madox. Velmi pohlední urostlý muž je tím posledním člověkem, co Abby potřebuje… Travise život je plný nelegálních peněz a střídání holek. Do Abbyina života se však tento mladý muž nakonec stejně vetře.

Znovu se zamilovat

Mira Ray se v této romantické komedii snaží vyrovnat se ztrátou snoubence a v tom pošle pár romantických zpráv na jeho staré číslo…  Nemá však tušení, že jeho novým vlastníkem je novinář Rob Burns. Ten je jejími slovy uchvácen a touží po osobním setkání s Mirou a získání jejího srdce.

Toužíš po troše strachu?

strašidelné filmy

Smrtelné zlo: Probuzení

Pokud rád/a sleduješ napínavé horory, pak bys neměl/a minout snímek SMRTELNÉ ZLO: PROBUZENÍ od tvůrců hororových klasik. Tento film přesouvá děj z obvyklých lesů do města a vypráví zvrácený příběh dvou sester, které se ocitnou v hrůzné situaci. Sestry se dlouho neviděly a jejich setkání je zpočátku plné radosti a emocí. Avšak jejich radostné shledání je přerušeno probuzením démonů posedlých masem. Tyto démony nelze zastavit a sestry se ocitají v totálním boji o přežití, kdy musí čelit té nejhorší verzi rodiny, jakou si lze představit.

Nic

Mladý Pierre Anthon tvrdí, že život nemá smysl, odejde ze školy, vyleze na strom a odmítá z něho slézt. Jeho spolužáci se ho však snaží přesvědčit o opaku a chtějí, ahy Pierre slezl.  To, co začalo nevinnou obětí, se brzy promění v sérii psychologického násilí: čím bolestivější je oběť, tím více znamená a tím více se požaduje od dalších v pořadí. Film vznikl na motivy bestselleru Janne Tellerové, který vyšel ve 30 zemích a po celém světě se prodalo více než milion výtisků.

Je libo trochu hudby?

hudební filmy

Cool Girl

Tři mladé hrdinky, tři odlišné sny a jedna společná soutěž. To je film Cool Girl, který nás vtáhne do světa tří ambiciózních dívek, kteří se snaží uspět v dospělém světě. Klavíristka Anet, atletka Marta a tanečnice Tina, každá z nich má svůj sen a naději, ale stejně tak i své vlastní problémy, rodinné záležitosti a milostné trable. Aby se dívky posunuly kupředu a splnily si své sny, rozhodnou se přihlásit do soutěže Cool Girl. Ta jim slibuje nejen výhru v hodnotné ceně, ale také potenciál, jak zlepšit svůj život a nasměrovat ho správným směrem. Dívky se však postupem soutěže snaží nejen dosáhnout vítězství a uvědomit si svou vlastní hodnotu a důležitost.

Eric Clapton: Across 24 nights

Fanoušci kultovního kytaristy Erica Claptona si konečně mohou přijít na své! V roce 1990 totiž Clapton odehrál neuvěřitelných 18 koncertů v londýnské Royal Albert Hall, které se staly legendou. O rok později se vrátil a zahrál si zde dalších 24 vystoupení. Tyto koncerty představují vrcholné okamžiky v kariéře tohoto fenomenálního kytaristy a pro fanoušky jsou nedílnou součástí jeho bohatého odkazu. Nyní se těšte na nový a kompletně remasterovaný sestřih obou koncertů, který přináší nejen kompletní záznam obou let, ale také prostorový zvuk Dolby Atmos, který umocní zážitek ze sledování. Tento unikátní záznam nabízí 17 hitů napříč Claptonovým pestrou paletou žánrů, od blues po rock a orchestrální skladby.

 

Autor
Aneta Havránková