Kam za kulturou v dubnu

kam za kulturou vyrazit v dubnu

V dubnu je jaro již v plném proudu. Nálada je lepší a tělo po zimě už trochu rozhýbané. Není důvod zůstávat doma – je čas vyrazit za zábavou, ať už na dobrý koncert nebo na skvělé akrobatické představení – nasbírat inspiraci a žasnout údivem.

CIRK LA PUTYKA

Pokud ještě neznáš nový cirkus, o hodně přicházíš. Cirk La Putyka je novodobý cirkus založen bratry Rosťou a Vítkem Novákovými. Od roku 2008, kdy se jen malá skupina nadšenců snažila dát dohromady jednu inscenaci, se jejich uskupení rozrostlo do téměř stovky herců, tanečníků, akrobatů, hudebníků, produkčních, techniků, lékařů, vizážistů a dalších profesionálů. Za prvních deset let existence vytvořili více, než 20 projektů, odehráli přes 1 500 představení a navštívili 21 zemí. Jakékoli jejich představení je kombinací dokonalé akrobacie, tance, herectví, hudby a sportovních výkonů. Ponoř se i ty do změněné reality, kde přestávají platit fyzikální zákony a kde budeš svědkem nečekaných akrobatických, hudebních i pohybových jevů.

RUNNERS – CIRK LA PUTYKA

9. 4. 2022 Jatka78 (Pražská tržnice, haly 7 a 8)

Je představení s výjimečným mezinárodním obsazením a naprosto unikátní scénografií tvořenou obrovským běhacím pásem, který byl pro představení vyroben na míru ve Velké Británii.
Žijeme v době, ve které musí být všechno hned hotové, rychle prožité a okamžitě zhodnocené. Snažíme se všechno stihnout a to, co jsme nestihli, dohonit. Nestačí být dobří, zítra musíme být lepší. Chceme jít s dobou, ale ta nás už dávno předběhla. Nemůžeme se zastavit, nemůžeme spát, nemůžeme si sednout a vypít si v klidu šálek kávy a přečíst si od začátku do konce alespoň jeden článek (už teď je pro vás tahle věta dlouhá, přiznejte se). Musíme běžet, protože nemáme čas. Nemáme čas, protože ten pořád běží. A získat ho je běh na dlouhou trať. Běh, při kterém se vyplavují do těla endorfiny, takže tenhle styl života milujeme. Natolik, že i když pandemie dokázala čas zpomalit, běžců přibývá.“.…o tom všem a o mnohém dalším je představení RUNNERS. Vstupenky v divadle.

runners la putya

PENTATONIX: THE WORLD TOUR

4. 4. 2022 v O2 Aréně

Pentatonix je americká skupina s pěti vokalisty. Jejich písničky jsou převážně popového žánru, často přebrané od jiných autorů. Trojnásobní držitelé Grammy si získali fanoušky po celém světě, především díky youtube, kde je odebírá více, než sedmnáct milionů uživatelů. Celkový počet zhlédnutí jejich videí přesahuje hranici čtyř miliard. To svědčí o velkém úspěchu a jejich koncert bude určitě nezapomenutelným zážitkem. Původně plánovaný koncert na jaře v roce 2020 zhatila pandemie, byl ale beznadějně vyprodán. Pokud tě tato skupina zaujala, příliš neotálej se zakoupením vstupenek.

PENTATONIX THE WORLD TOUR

UNITED FLAVOUR

6. 4. 2022 v Lucerna Music Baru

Tato energická mezinárodní skupina složená z pěti zkušených muzikantů (tři z nich jsou Češi) a frontmanky Carmen umí pro své posluchače vytvořit skvělou show s fantastickou atmosférou. Jejich žánrem je moderní mix reggae, world music, latiny a hiphopu. Kapela s desetiletou existencí má za sebou účast na desítkách festivalů, koncertování v music klubech a podařilo se jí několikrát vyprodat i slavný Lucerna Music Bar. V mezinárodní soutěži International Live Award ve Vídni získali v tvrdé konkurenci více než tisíce kapel druhé místo.
Lucerna Music Bar je velmi oblíbeným hudebním klubem především díky skvělé akustice. Koncerty jsou skvěle nazvučené a díky menšímu sálu působí velmi autenticky. Skupinu máš přímo na dosah a díky tomu se cítíš součástí celé show. Vstupenky ticket portal.

kapela UNITED FLAVOUR

 

 

Autor
Kateřina Weissbrotová
Jsem člověk, co miluje přírodu, cestování, dobré jídlo a pití, a vlastně vše, co život nabízí. Baví mě procházky s naším psem i jízda na koni. Jsem nadšenou studentkou cizích jazyků, ráda si povídám s lidmi z různých koutů světa jejich rodným jazykem.