Boskovice po roce opět ožije festivalem

Boskovice ožívají festivalem

Od 5. do 8. července se v unikátním historickém jádru města – židovské čtvrti a jejím blízkém okolí uskuteční 26. ročník festivalu Boskovice 2018. Právě místo konání a jeho otevřenost má zásadní podíl na neopakovatelné atmosféře, kterou byste si neměli nechat ujít.

I letos festival představí desítky hudebních projektů z Česka i zahraničí. Jednou z hlavních hvězd festivalu bude světově oceňované uskupení experimentálního hip-hopu, američtí Dälek.

Neméně zajímavé bude i vystoupení vyhledávaného producenta Jana P. Muchowa, který se postaral například o hudbu v kultovních Samotářích. Na festivalu vám filmové skladby zahraje společně s kapelou The Antagonists, která je složená z významných osobností české hudební scény.

Dalším z hudebních lákadel je bezesporu americký zpěvák a baskytarista Fernando Saunders, který přijede se svou bluesrockovou formací, hiphopeři Prago Union, indie-rockoví Houpací koně. Disco-balkan v podání Circus Brothers, elektropopová Johuš Matuš, Ille, hloubaví psychedelici Sýček, Vložte kočku, Terne Čhave a mnoho dalších.

Festival si ani v letošním roce neklade žádné žánrové hranice. Kromě hlavní scény, která bude stejně jako v předchozích letech v amfiteátru letního kina, jsme pro vás tradičně přichystali i program na mnoha dalších zajímavých místech.

Milovníkům jazzu a blues by rozhodně neměla uniknout scéna v zámeckém skleníku. Zde vystoupí např. kapela Limbo, český skladatel a pianista Tomáš Sýkora, nebo Zorba že ja Buddha.

Na své si přijdou i filmoví fajnšmekři, pro které bude v kině Panorama nachystaná čtyřdenní filmová projekce a chybět nebudou ani divadelní představení pro dospělé i děti, např. Buchty a loutky, divadlo Naboso, nebo Bratři v tricku.
Podívejte se také na video k festivalu zde.

ISIC TIP: 100 Kč sleva z ceny plné vstupenky pro držitele ISIC, ITIC, IYTC,a ALIVE!!!
Autor
Jakub Srněnský