Festival Signal

Festival Signal

Zanedlouho se Praha rozsvítí dalším ročníkem festivalu Signal. Desátý ročník bude stát za to, těšit se můžeš rovnou na dva videomappingy.

Signal nabídne dvě festivalové trasy

Desátý ročník bude nabitý světelnými instalacemi na dvou festivalových trasách, které své účastníky provedou centrem Prahy, Vinohrady a Vršovicemi. Loni byla zapojena nově i třetí virtuální trasa Signal AR a i letos představí Karlín v 15 impozantních uměleckých instalacích. Desátý ročník také oslaví největší galerijní zóna. Svá díla představí čeští umělci, ale i zvuční zahraniční hosté.

Signal

Galerijní zóna

Zatímco první ročníky provázely technicky zajímavé světelné expozice, desátý díl obohacuje o divadelně-taneční inscenaci režisérky Miřenky Čechové a vizuálního umělce Erika Bartoše, ve společném projektu s Národním divadlem Laterna magika. Kouzelné představení zhlédnou diváci v kulisách Kateřinské zahrady.

Hru na umělou inteligenci v podobě navzájem propojených a na sebe reagujících reflektorů, projekčních jednotek, otáčivých mechanických čoček připravil mladý kreativní tým TABUŮA RASA, který promění vršovickou kulturní křižovatku Vzlet v magický časoprostor analogové animace.

Signal Praha

Centrum architektury a městského plánování (CAMP) představí tvorbu jednoho z největších novomediálních umělců současnosti Refika Anadola.  Speciálně pro Signal Festival vytvořil velkoformátovou projekci pracující s pražskými městskými daty, které nám poskytnul Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy. Ponořte se do hlubin české metropole prostřednictvím neustále se aktualizujícího 3D modelu se záznamem z laserového měřiče LIDAR.

Festival Signal

X. ročník Signal festivalu je nabitý

X. ročník festivalu představí díla Refika Anadola, Shoheie Fujimaota nebo francouzských studií Collectif Scale a AV Extended. České umělce zastoupí Maxim Velčovský, Ondřej Zunka nebo Pavla Beranová s Terezou Bartůňkovou. Celkem se na všech trasách představí 14 světelných instalací, takže se je opravdu na co těšit. Aktuální program najdeš na webu signalfestival.com.

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.