Detektivky na prázdniny

Detektivní romány na prázdniny

Chceš se začíst do zapeklitého příběhu, nebo složitých a záhadných detektivních případů? Pojď se s námi podívat na přehled detektivek vhodných na prázdniny.

Detektivky na prázdniny – přehled bestsellerů

Neklidná krev

V této knize se ponoříš do spletitého detektivního příběhu soukromého detektiva Cormorana Strika, který řeší případ ženy, která zmizela před čtyřiceti lety za velmi podivných okolností. Detektiv Strike a jeho parťačka se pouští do objasnění odloženého případu, ačkoli je šance na jeho vyřešení dost malá. Postupně se před nimi otevírá ďábelsky složitá záhada, která souvisí s tarotovými kartami, pochybnými svědky a psychopatickým sériovým vrahem. Oba zjišťují, že i případy staré desítky let mohou být smrtící. Detektivní román Neklidná krev ti dopřeje dostatek napětí a touhu přečíst celý příběh co nejdříve.

Robert Galbraith je pseudonym, který ke své tvorbě určené pro dospělé používá všemi známá J. K. Rowling. Tato skvělá autorka proslula především svou knižní sérií o Harry Potterovi. Po dokončení Harryho Pottera si dala krátkou pauzu a k psaní se vrátila právě pod pseudonymem Robe Galbraith, avšak s jinou tématikou. Kriminální romány J. K. Rowlingové jsou svěží a čtivé, příběhy jsou velmi pečlivě promyšlené a zápletky velmi zajímavé. Dalšími kriminálními romány z pera této skvělé autorky jsou Volání kukačky, Hedvábník a Ve službách zla.

Detektivky na prázdniny_Neklidná krev

Vražedná mysl

Tato kniha vypráví další příběh detektiva inspektorky Kim Stoneové. Mladou vysokoškolačku nalezli doma v posteli a proříznutým hrdlem a nožem v ruce. Vše nasvědčuje tomu, že se jedná případ sebevraždy. Inspektorka Kim však na základě reakce dívčiných rodičů začíná případ řešit jako vraždu. K dispozici má pouze pár fotografií těla, DNA ani otisky prstů nebyly zajištěny. A tak začíná vyšetřování ve zdánlivě neškodném uzavřeném společenství, v němž dívka žila. Jak ale zjistit potřebné detaily? Jedinou možností je nasadit do společenství svého člověka. Kim ale netuší, co vše tím riskuje…

Autorkou knihy Vražedná mysl je Angela Marsonsonová, britská spisovatelka známá zejména svými detektivními příběhy inspektorky Kim Stoneové. Sama autorka byla 19 let členkou ochranky v nákupním středisku Merry Hill. O svou práci však přišla v roce 2014. Dlouhá léta se snažila oslovit různá nakladatelství, ale neúspěšně. Úspěch přišel až s digitálním nakladatelstvím Bookouture, které během jednoho týdne podepsalo s autorkou smlouvu na čtyři její knihy. Další smlouvy na sebe nenechaly dlouho čekat. V současné době existuje již 16 knih s touto hlavní postavou, a další jsou již naplánované.

Detektivky na prázdniny_Vražedná mysl

Žárlivost a jiné povídky

Nevěra se nevyplácí a nakonec vždy vyjde najevo. Strhující sbírka detektivních příběhů, které vypráví o vášni propletené se žárlivostí a následné pomstě, která na sebe nenechá dlouho čekat. Dva horolezci bojují o krásnou řeckou servírku. Taxikář nachází v šéfově autě náušnici své manželky. Žena letící z New Yorku do Londýna, rozhodnutá kvůli nevěře svého muže spáchat sebevraždu. Nebezpečný kolotoč silných emocí se roztáčí…a už nepůjde zastavit.

Jo Nesbø, autor knihy Žárlivost a jiné povídky, je právem nazýván králem severské krimi. Tento norský autor, rodák z Osla původně vystudoval ekonomii a finanční analytiku. Pracoval také jako novinář, taxikář a makléř. Se svým mladším bratrem Knutem založili rockovou kapelu Di Derre a stali se idoly norské rockové scény. Na plno se začal věnovat psaní románů až v roce 1997, po smrti svého otce. Některé z jeho knih byly zfilmované. Je autorem úspěšné detektivní série započaté v roce 2013 románem Netopýr, v níž vystupuje svérázný kriminalista Harry Hole. Tato série mu přinesla obrovský úspěch, obdržel za ni několik ocenění. Mimo sérii s Harrym Holem píše například i příběhy pro děti. Jeho knih se celosvětově prodalo přes 50 milionů, dočkaly se překladu do více než třiceti jazyků a vycházejí ve více než stovce zemí.

Detektivky na prázdniny_Žárlivost a jiné povídky

Severské kriminální příběhy jsou mezi čtenáři velmi oblíbené. Dalším velmi úspěšným autorem takových knih je David Lagercrantz, o jehož díle Temnota jsme se zmínili už v červnovém článku 4 horké knižní novinky.

Autor
Kateřina Weissbrotová
Jsem člověk, co miluje přírodu, cestování, dobré jídlo a pití, a vlastně vše, co život nabízí. Baví mě procházky s naším psem i jízda na koni. Jsem nadšenou studentkou cizích jazyků, ráda si povídám s lidmi z různých koutů světa jejich rodným jazykem.