3 + 1 nejzajímavějších zahraničních festivalů léta 2018

Zahraniční festivaly

Pokud máte pocit, že už vám tuzemské festivaly jsou malé a vaše nároky přerostly do takových výšin, že už vám Jaroslav Uhlíř, skupina Kryštof nebo ATMO Music přestali stačit, tak máme pro vás 3 + 1 nejzajímavější zahraniční festivaly léta 2018.

SZIGET FESTIVAL (8.8.-15.8.2018)

Unikátní atmosféru festivalu vytváří nejen tisíce fanoušků z nejrůznějších koutů světa, ale také jedinečný areál, který se nachází na ostrově na řece Dunaji v Budapešti. V případě tohoto festivalu to není jen o hudbě, ale také o doprovodném programu, jako například cirkusová či divadelní představení, hodiny tancování, nebo možnost si skočit bungee jumping.

5 hudebních tipů na SZIGET FESTIVAL: KYGO, KENDRICK LAMAR, LENA DEL REY, SHAWN MENDEZ, PAROV STELAR

VOLT FESTIVAL (26.6.-30.6.2018)

Necelých 90 kilometrů od Bratislavy při hranicích s Rakouskem se ve městě Sopron pravidelně koná festival VOLT, který letos oslaví 26. narozeniny. V porovnání s ostatními maďarskými festivaly je až tzv. dalším v pořadí, ale svoji oblibu si získal především tím, že na něm zahrají nejvýznamnější interpreti napříč všelijakými hudebními žánry. Kdo letos zavítá na VOLT?

5 hudebních tipů na VOLT FESTIVAL: DEPECHE MODE, RUDIMENTAL, IRON MAIDEN, LIMP BIZKIT, STEVE AOKI

OPEN‘ER FESTIVAL (4.7.-7.7.2018)

Přímořská Gdyně v Polsku přivítá i letos jeden z nejpopulárnějších polských festivalů, který si už za dobu své existence získal světové renomé. A zaslouženě. Pořadatelé se totiž žádný rok nespokojí s béčkovými hudebníky. Ne jinak tomu bude i tento rok. Na koho byste mohli slyšet, že byste vážili cestu až na sever Polska?

5 hudebních tipů na OPEN‘ER FESTIVAL: BRUNO MARS, ARCTIC MONKEYS, DEPECHE MODE, KALEO, ODESZA

BALATON SOUND (4.7.-8.7.2018)

Jak se říká hezky česky: „Last but not least“ je tady už legendární BALATON SOUND, který se nekoná nikde jinde než, jak název už samotný napovídá, na Balatonu. Ano, opět je tu maďarský festival, ale co si budeme povídat, jestli Maďaři něco vážně umí, tak langoše, guláše a festivaloše.

Pokud někdo fakt miluje EDM hudbu, neměl by na tomto festivalu chybět. Už jenom pro tu ojedinělou atmosféru. A samozřejmě také kvůli té hudbě.

5 hudebních tipů na BALATON SOUND: THE CHAINSMOKERS, AXWELL /\ INGROSSO, DAVID GUETTA, MARTIN GARRIX, RITA ORA

Autor
Jakub Srněnský