SOUTĚŽ: Cesty po Evropě jsou nejlepší na podzim!

Cesty po Evropě jsou nejlepší na podzim!

Užijte si atmosféru měst bez náporu letních turistů! Přinášíme pár tipů, kam na podzim vyrazit. Nebo se můžete zapojit do soutěžit o 14 jízdenek: do Štrasburku, Lyonu, Paříže, Liege nebo Frankfurtu.

Liège má nádraží ve tvaru dámského pozadí

Po Bruselu a Antverpách je Liège největším belgickým městem. Turistů tady ovšem není tolik. Přitom je co objevovat! Např. nádraží ve tvaru dámské hýždě – Liège-Guillemins. Za projektem nádraží pro rychlostní vlaky stojí hvězda světové architektury, Španěl Santiago Calatrava. Jak sám říká: „Nádraží vytváří z profilu nádherný tvar ženské hýždě – podobné inspirace jsou pro mě zcela zásadní.“ Vytvořil tak netypickou „bránu do města“.

Štrasburk milují gastronauti

Štrasburk, hlavní město Evropy, v minulosti patřil střídavě pod Německo nebo pod Francii. Tato střídavá péče ovlivnila jeho celkový vzhled – hrázděné domy obsypané muškáty patří k nezapomenutelným dojmům. A líbit se tu bude i všem gastronautům -pivo, víno, tarte flambée / Flammekueche, foie gras).

Frankfurt nad Mohanem je Manhattan Evropy

Frankfurt nad Mohanem je město mnoha tváří a kontrastů. Za odvážnými mrakodrapy se vydejte na místní „Manhattan“, proslulou finanční čtvrť mezi vlakovým nádražím, veletržním centrem a budovou Alte Oper.

Itálii na otočku

Itálii můžete s Eurolines navštívit na otočku a ušetřit tak za ubytování! Odjezdy jsou vždy v úterý a pátek večer- do Itálie přijedete ráno a zpět pak odjíždíte večer ve středu nebo v sobotu.

Můžete vyhrát:
2×2 jízdenky Štrasburk
2×2 jízdenky Lyon
2x jízdenka Liège
2x jízdenka Paříž
2x jízdenka Frankfurt

ISIC TIP: 20% sleva na cesty do evropských zemí pro držitele ISIC, ITIC, IYTC a ALIVE průkazů!!!
Soutěž byla ukončena

Informace o soutěži

Výherci soutěže
Kateřina Zemkova
Ludmila Janotová
David Žlebek
Tereza Kolková
Eliška Plechatová
Pavla Hosnedlová
Petra Cahová
Autor
Jakub Srněnský