Plánuješ lyžovačku v Alpách? Nezapomeň na pojištění

cestovní pojištění na hory

Po několika teplejších týdnech přišlo ochlazení, a tak si konečně můžeš naplánovat vysněné hory. Pokud ti ty české nestačí a zvykl/a sis na komfort poloprázdných sjezdovek s nulovými frontami, tak se nabízí vyjet do Tater, Alp nebo stále oblíbenějších středisek v Bulharsku či Rumunsku. Na co ale před cestou rozhodně nezapomenout?

Servis lyží nestačí

Samozřejmostí je před odjezdem zkontrolovat své lyže či snowboard a v případě potřeby je dát do servisu. Pokud cestuješ do zahraničí, určitě ale nezapomeň také na sjednání kvalitního cestovního pojištění. Nikdy nevíš, co se může stát, a rozhodně je lepší být krytý. Držitelům našich průkazů nabízíme už několik let výhodné ISIC pojištění ve spolupráci s pojišťovnou UNIQA, které využiješ pro cestování po Evropě i celém světě.

ISIC roční pojištění s krátkodobými výjezdy

  • Pouze pro držitele průkazů ISIC, ITIC, ALIVE a IYTC.
  • Platí po celém světě (USA a Kanada pouze v rámci připojištění).
  • Platnost 365 dní.
  • Délka jedné cesty max. 45 dní.
  • Krytí až 6 000 000 Kč.
  • Zahrnuje nebezpečné a zimní sporty.
  • Zahrnuje pojištění na pojistné události v souvislosti s COVID-19.
  • Smlouvu obdržíš po sjednání emailem i o víkendu a svátcích.
  • Cena: 450 Kč/rok.

Sjednat pojištění

Pravidla v Itálii

Pokud se za zimními sporty chystáš do Itálie, tak bys měl/a vědět, že od roku 2022 musí lyžař nebo snowboardista být schopen doložit na sjezdovce sjednané pojištění odpovědnosti za škody způsobené třetí osobě. Potvrzení o tomto pojištění musí být v anglickém jazyce a měl/a bys jej mít stále u sebe. K nově sjednaným smlouvám v rámci ISIC pojištění pořídíš toto připojištění už za 50 Kč na rok.

Jak pojištění sjednat?

Roční cestovní pojištění si sjednáš rychle a jednoduše online na našem webu. Stačí zvolit destinaci, případná připojištění a vyplnit osobní údaje a číslo průkazu ISIC. Pokud máš k pojištění jakékoliv dotazy, neváhej se obrátit na naši kolegyni Denisu. Kontaktovat ji můžeš na emailu info@isic.cz nebo telefonním čísle +420 226 222 333.

Tip: Pokud si stáhneš aplikaci ALIVE APP, můžeš mít informace o svém pojištění vždy po ruce.

 

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.