Nejlepší Work & Study programy

Studium v zahraničí - studentka

Work & Study programy jsou stále oblíbenější formou studia v zahraničí, kdy si na svůj studijní pobyt či cestování ve vybrané destinaci můžeš rovnou i vydělat. Jak vybrat ten nejlepší? Jak to funguje a jak se můžeš zapojit?

CO JE WORK & STUDY PROGRAM?

Program Work & Study je pro tebe to pravé, pokud chceš získat mezinárodní vzdělání, a zároveň uvítáš možnost si během studia vydělávat na mnohdy nákladné školné. Agentury, které mají v nabídce nejlepší Work & Study program, ti za poplatek zpravidla zajistí potřebná víza, pomůžou s přihlášením na vybranou školu a seženou brigádu a někdy i zaměstnání v oboru, který se rozhodneš studovat. Máš tak šanci získat obrovskou konkurenční výhodu pro budoucí kariéru, naučit se anglicky, a zároveň procestovat kus světa a poznat nové lidi.

TIPY NA NEJLEPŠÍ WORK & STUDY PROGRAMY

Work & Study Kanada

Městský život, okolní příroda a k tomu špičkové finančně dostupné školy, multikulturní prostředí a mnoho pracovních a dalších příležitostí. To vše ti nabízí Kanada. Do programu Work & Study v Kanadě se můžeš zapojit například prostřednictvím agentury Czenadians. Nabízí program, kde jde o kombinaci studia 20 hodin týdně a možnosti práce 20 hodin týdně. Druhá polovina programu Work & Study je co-op část, což je placená praxe ve studovaném oboru.

Co v Kanadě studovat?

Studium v Kanadě je především zaměřené na soft skills, tedy komunikace, prezentace, vystupování a práce v týmu. Lektoři jsou často lidé z praxe. Díky co-op části máš možnost pracovat ve svém oboru, což je jinak při studiu v zahraničí na vlastní pěst velice těžké. Studovat a pracovat lze v oborech jako Business, Marketing, Project Management, IT, Health Care, Hospitality, Tourism, Design, Architecture a mnoho dalších.

Podmínkou účasti v programu je finanční rezerva, věk 18+ a úroveň angličtiny B2. Ceny programů se pohybují podle délky od 4 tisíc do zhruba 8 a půl tisíce kanadských dolarů. Nejkratší je na 6 měsíců a nejdelší na 2 roky.

program work and study

Work & Study Austrálie

Austrálie je velmi multikulturní a přátelskou zemí. Harmonicky zde žijí Australané, Asiaté, Arabové, lidé z Latinské Ameriky i Evropané. Najdeš tu nekonečné pláže, bush, poušt, ale i velké metropole. Kde jinde si o polední pauze zasurfuješ nebo uděláš barbecue? Díky programu Work & Study Austrálie, který nabízí například agentura Czech-us sídlící v Praze, můžeš být v Austrálii od 4 měsíců až do x let na jedno vízum, během kterého studuješ a pracuješ.

Co v Austrálii studovat?

Většina studentů si pro začátky v Austrálii volí studium jazykové škole, kde není požadovaná úroveň angličtiny ani věkové omezení a školy jsou velmi kvalitní, většinou zakončené mezinárodními certifikáty. V rámci víza máš i čas na cestování. Studuješ 20 hodin týdně a zapojit se můžeš kdykoliv v průběhu roku. Cena se pohybuje od 120 000 do 170 000 Kč za studijní rok. Pokud zvolíš raději odbornou školu, jejichž nabídka je široká, je požadavek na znalost angličtiny na úrovni B2. Školu navštěvuješ formou denního studia dle rozvrhu a cena je od 100 000 Kč do 200 000 Kč za studijní rok.

Jazykový Work & Study ve Velké Británii

Chceš vyjet do zahraničí čistě kvůli jazykové zkušenosti? Takovou příležitost máš hned za rohem ve Velké Británii. Například jazyková škola London Institute nabízí v rámci programu Work & Study intenzivní kurz angličtiny o rozsahu 20 či 30 hodin týdně nejméně na 4 týdny před začátkem práce. Škola studentům zajistí studium na partnerských jazykových školách a placenou práci na tři až šest měsíců po celé zemi. Nejčastěji se jedná o práce v hotelech. Většinou studenti v dopoledních hodinách navštěvují jazykové lekce a odpoledne či večer pracují.

Work and study

V rámci programu ti škola pomůže například se psaním životopisu a průvodního dopisu, zřízením daňového čísla či bankovního účtu a s veškerými úředními záležitostmi. Zajistí také nejméně tři pohovory v prvních týdnech pobytu.

Studenti většinou vyjíždějí na 4 až 12 měsíců. Podmínkou pro přijetí do programu Work & Study je minimální věk 18 let a maximální věk 30-35 let, rovněž je zapotřebí mít znalost angličtiny alespoň na úrovni A2.

Žijeme v době, kdy máme příležitosti, jaké generace před námi neměly, tak proč je nevyužít. Vyber si nejlepší Work & Study program už teď. Když ne teď, tak kdy?

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.