Mallorca: tu krásu musíš zažít

Pláž na Mallorce

Mallorca, španělský ostrov s krásnými plážemi, průzračným mořem, divokou přírodou a bohatou historií. Co si nenechat ujít a jak se tam dostat s ISIC slevou?

Pokud hledáš destinaci, kde můžeš na jednom místě užít parádní koupačku, vyrazit na túru do hor, cyklovýlet podél pobřeží nebo divokou noční párty, je pro tebe Mallorca to pravé. Přečti si, co všechno tu můžeš zažít, jak se na Mallorcu dostat a jak můžeš ušetřit se svým průkazem ISIC!

Relaxuj na nádherných plážích

Mallorca je proslulá svými malebnými plážemi s bílým pískem a křišťálově čistou vodou. Pláž Cala Mesquida je ideální pro ty, kdo hledají klid a pohodu. Pokud ale preferuješ rušnější atmosféru, navštiv pláž Cala Millor, kde najdeš spoustu barů a restaurací. A pro ty, kterým posedávání v plážovém baru nic neříká, mají radši trochu vzrůša, je ideálním místem pláž Playa de Formentor, která jako by byla  stvořená pro vodní sporty jako je třeba windsurfing nebo šnorchlování.

Pláž na Mallorce

Prozkoumej historické památky

Ostrov Mallorca má samozřejmě bohatou historii. Katedrála La Seu v hlavním městě Palma je ikonickou stavbou v gotickém stylu. Zámek Bellver zase nabízí úchvatný výhled na město a moře. Nebo můžeš navštívit tradiční vesnici Valldemossa s dokonalou ukázkou místní kultury a architektury, horský Sóller, kam lze dojet historickým vláčkem přímo z hlavního města. Zajímavé je i město Manacor, kde kromě řady historických staveb najdeš muzeum známého tenisty Rafaela Nadala, který se v tomto městě nejen narodil, ale také založil unikátní tréninkovou tenisovou akademii.

Vydej se na túry do hor

Mallorca je stoprocentně místem pro aktivní dovolenou. Túry pohořím Serra de Tramuntana, které je zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO tvé nohy nenechají v klidu. Turistické stezky tě provedou přes malebné vesnice a vinice s výhledem na moře. Fotky panoramatických výhledů patří nejen na Instáč, ale i do vzpomínkových alb.

Máš radši kolo? Mallorca je rájem cyklistů. Můžeš se tu odpočinkově projíždět podél pobřeží jako turista, nebo, pokud jsi opravdový cyklistický fanda a nadšenec, určitě víš o náročných výšlapechy do hor. Odměnou ti pak může být třeba mys Formentor, nejsevernější bod celého ostrova, se známým majákem a krásným výhledem.

Užij si bujarý noční život

Španělé jsou temperamentní národ s horkou krví, tak asi nikoho nepřekvapí že Mallorca je mimo jiné proslulá svým pestrým nočním životem. Hlavní město Palma je protkané nespočtem různých barů, klubů a restaurací, kde můžeš strávit dlouhé večery s přáteli, které ale zázračně ryychle utečou. No a tak doporučujeme si je několikrát za pobyt zopakovat. Tip od nás je například Magaluf nebo El Arenal, kde se podél pláží táhne nespočet plážových barů, diskoték a klubů, kde se budeš bavit až do ranních hodin. A abys to měl pak blízko do postele, ubytovat se můžeš například v hotelu MLL Palma Bay.

Ochutnej místní kuchyni

Co by to bylo za dovolenou, když neochutnáš nějakou místní specialitu. Pro Španělsko to platí dvojnásob. Při návštěvě Mallorcy tak rozhodně nezapomeň ochutnat tradiční sobrassadu (kořeněná uzená klobása z mletého masa) nebo ensaimadu (sladký pečivový dezert). A jasně, na Mallorce najdeš i pestrou nabídku vín a olivových olejů, ty doporučujeme k místním specialitám i bez nich.

prostřený stůl s exotickým jídlem na Mallorce

A kdo tě na Mallorcu odveze? Co třeba CK Blue Style!

CK Blue Style je největším samostatným subjektem na trhu českých cestovních kanceláří, která v ČR působí od roku 1997. Je to velká rodinná firma s téměř třemi sty zaměstnanci a více než 65 pobočkami po celé republice. V roce 2023 obdržela CK Blue Style prestižní ocenění Czech Best Managed Companies od auditorské společnosti Deloitte. Silnou stránkou společnosti jsou dlouholeté zkušenosti, které její zaměstnanci získali díky osobnímu poznávání jednotlivých destinací. Nabízí i celou škálu nadstandardních služeb, jako je privátní transfer z letiště v destinaci, nejzajímavější výlety šité na míru či zorganizování romantického svatebního dne na břehu moře.

Nezapomeň využít slevu s ISIC!

Pokud si svoji vysněnou dovolenou naplánuješ včas, můžeš si užít slevu s průkazem ISIC na rezervaci zájezdu u CK Blue Style.

 

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.