Kde si dopřát luxusní wellness s výhledem na hory

wellness-hotel-v-nebi-korenov

Kde v českých horách najít hotely s pohádkovým wellness, kde se zároveň můžeš kochat úžasnými výhledy do přírody? Máme tipy na ubytování v nejhezčích horských hotelech, kam můžeš vyjet s ISIC slevou.

Nejkrásnější wellness hotely v českých horách

Pokoj a mír jezdí řada z nás hledat i na hory. Obdivovat nekonečné scenérie horské přírody přináší vynikající relax. Když se po náročném lyžování nebo turistickém výkonu můžeš uvelebit ve vyhřáté vířivce, zaplavat si v křišťálovém bazénu, nechat se opečovat masáží nebo se jen tak natáhnout v teple na pohodlné lehátko, a přitom z okna pozorovat krajinu, je to blaho pro tělo i duši. Mrkni se na hotely, které nabízí kvalitní wellness služby a zároveň se nachází v prostředí krásné přírody.

Erlebachova bouda – Krkonoše

Erlebachovu boudu najdeš v resortu Sv. František, jednom z nejvýše položených míst Špindlerova Mlýna v Krkonoších.  Přímo z bazénu se ti skrz prosklené stěny nabídne kouzelný výhled na horské vrcholky. Odpočívat po lyžování můžeš na masážní lavici, prohřát si tělo v biosauně nebo infrasauně nebo si prokrvit nohy na Kneippově chodníku. Součástí wellness je i privátní sauna a samozřejmě nechybí masáže. K tomu oheň v krbu, vynikající jídlo a hodně povedené spojení horské přírody, tradiční architektury, útulné atmosféry a pohodlí.

Wellness hotel V Nebi – Jizerské hory

Tohle kouzelné místo se nachází na okraji obce Příchovice poblíž Kořenova v Jizerských horách. Wellness hotel V Nebi slibuje pravou romantiku, klídek a pohodu bez ohledu na počasí. Užívat si tu můžeš množství relaxační procedur (tělová ošetření, masáže, exotické masáže, kosmetické ošetření obličeje, koupel) nebo se naložit do bazénku a kochat se výhledem ven. Ten pravý nebeský zážitek ale nabízí venkovní privátní whirlpool a sauna, ve kterých můžeš relaxovat v opravdu těsném kontaktu s přírodou.

Wellness hotel Ondrášův dvůr – Beskydy

Hotel Ondrášův dvůr se nachází v samém srdci Moravskoslezských Beskyd, obklopen hlubokými lesy a mnoha prameny a potoky, díky kterým dostala své jméno nedaleká osada Mezivodí. Pestrá krajina, kde krása střídá nádheru, nabízí spoustu možností pro výlet. V duchu okolní přírody je vytvořen i celý hotelový komplex, který je protkán nádhernou zahradou, plnou zeleně, jezírek a romantických zákoutí. Wellness nabízí saunový svět, krytý relaxační bazén i venkovní koupací jezírka. Najdeš tu i unikátní atrakce, jako Thermal Park nebo Tropic a nechybí ani péče v rukou týmu masérů.

Aparthotel & Wellness Knížecí cesta – Šumava

Dalším hotelem, který se vyznačuje pohádkovým prostředím, je Aparthotel & Wellness Knížecí cesta. Na břehu Lipenského jezera, na prahu národního parku Šumava a pod masivem hory Smrčina je doslova obklopen nádhernou krajinou. Stylová je i samotná budova – jde o historický objekt bývalé schwarzenberské lesní správy. Romantika je tedy zaručena a vychutnat si jí můžeš třeba v některé z venkovních vyhřívaných vířivek. Prohřát se můžeš také ve finské sauně, voňavé páře nebo infrasauně a poté se zchladit v kádi nebo přírodním rybníčku. Naopak pořádně vyhřátou koupel si můžeš samostatně, ale i v páru dopřát v jedné z dřevěných van ve vnitřních prostorách, kde si užiješ výhled skrz panoramatické okno. Nechybí ani nabídka sportovních i relaxačních masáží, které tvým svalům prospějí po turistice, cyklistice nebo lyžování.

Zámek Lužec Spa & Wellness Resort – Krušné hory

Opravdu jedinečnou atmosféru nabízí také Zámek Lužec Spa & Wellness Resort, který leží uprostřed lesa nedaleko Nejdku v Krušných horách. Bývalý lovecký zámek poskytoval pohodlí už ve 14. století také Karlu IV., který se jezdil do nedalekých Karlových Varů ozdravovat pomocí vodoléčby. Zámeček postupně sloužil nejen jako zázemí pro knížecí lovecké výpravy, ale i jako sanatorium, než to v 21. století dotáhl na wellness resort, kam můžeš zajet za opravdu epickou relaxací i ty. Každý detail interiéru dává vědět, že se nacházíš v místě hodném králů a knížat – masivní dveře s propracovaným kováním, historický nábytek, rytířská brnění, erby a lovecké trofeje a nádherné prostory.

Pro dokonalý zážitek je tu wellness na úrovni lázeňského pobytu. Kromě relaxování v bazénu s nádherným výhledem ven můžeš využít klasickou saunu, římské lázně, vířivku, ale také se odevzdat do rukou specialistů a vyzkoušet některou z léčebných procedur, jako zábaly, masáže, koupele atd. Jak vhodně nakombinovat procedury a relaxaci, ti poradí místní wellness poradkyně, která je ti během pobytu k dispozici.

Na booking.com rezervuj s ISIC slevou nejen wellness hotely

Wellness hotely s krásným výhledem do přírody a na hory jsme hledali na booking.com. Pokud se právě teď chystáš rezervovat svůj vysněný pobyt, mrkni se, jak na booking.com můžeš využít slevu s průkazem ISIC.

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.