Glamping v Čechách

Glamping - průhledný stan

Glamping spojuje klasické kempování v přírodě s výhodami hotelů a apartmánů. Většinou se tedy jedná o ubytování v přírodě, které je ale na rozdíl od klasických stanů a chatek velmi luxusní a nabízí všechny vymoženosti, jako jsou elektřina, kuchyně, vlastní koupelna nebo i terasa a bazén. Máme pro tebe několik tipů na super glamping v Čechách.

Treehouse Stvořidla

Tento Treehouse se nachází na Vysočině v okolí řeky Sázavy a nabízí lidem možnost strávit jednu či více nocí v samých korunách stromů. Jejich hlavní prioritou je ohleduplnost ke stromům a k přírodě. Jak už říká název, v okolí se nachází i legendární úsek Stvořidel, který proslavil spisovatel Jaroslav Foglar. V okolí je mnoho turistických a cyklistických stezek. Ubytování je pet friendly a pojme až čtyři osoby. K dispozici je zde sprcha, toaleta, venkovní kuchyně a koupací sud. Ráno na tebe pak bude čekat skvělá snídaně.

Treehouse Stvořidla

Posed Folge

Posed Folge se nachází v blízkosti německých hranic na severu Čech. V okolí se nachází mnoho přírodních krás, například Pravčická brána, Děčínský Sněžník, Jetřichovice nebo Tiské stěny a mnoho dalšího. Samotné ubytování je obklopeno panenskou přírodou a ty si zde tak můžeš užít nezapomenutelné západy slunce. Celé ubytování je také velmi insta friendly a pyšní se vybavenou kuchyní.

Hide and Seek Dva Rybníky

Toto nádherné ubytování se nachází na břehu Vandorského rybníka na Šumavě. Jen pár metrů od ubytování se nachází místo s výhledem na celé šumavské panorama. Ubytovat se zde mohou maximálně čtyři lidi, kteří zde musí pobýt nejméně dvě noci. Na kratší dobu to není možné. Najdeš zde kuchyni a základní suroviny. Nechybí ani houpací síť a gril.

Dva Rybníky

Vodní domky Čejkovice

Vodní domky se nacházejí v jižních Čechách, kousek od Českých Budějovic. Jedná se o klidné ubytování na hladině rybníka. V okolí je pak mnoho cyklostezek i pěších cest. V blízkosti jsou pak krásná jihočeská města či třeba přehrada Lipno. Samotné ubytování je vhodné pro lidi očekávající relax, ale rozhodně nezklame ani rybáře. Lze si zde objednat snídani a každý domek je vybaven houpací sítí.

Teepee & Spa Pyskočely

Toto ubytování se nachází mezi Stříbrnou Skalicí a Sázavou, ve Středočeském kraji. V blízkosti se nachází Národní přírodní rezervace Ve Studeném a samozřejmě také řeka Sázava. Do jednotlivých teepee se vejde až pět osob. Jsou vybavena koupelnou, lednicí a super stylovým nábytkem. Venku se pak nachází vířivka a sauna a nechybí ani gril. Každý si pak může doobjednat snídani v piknikovém koši.

Teepee Spa

Glamping Yurtinbe

Na pomezí Adršpašských skal a Krkonošského národního parku se nachází krásný glamping Yurtinbe. V blízkosti se pak nachází les a obora s daňky. Ubytování se vzhledem přizpůsobuje mongolským jurtám, které jsou doplněny o výrazný luxus. Na místě se tak také nachází koupelna, plně vybavená kuchyně, krb a knihovna. Nechybí ani možnost užít si finskou saunu či výtečnou večeři a snídani.

Včelíny Želiv

V jižních Čechách, na půlce cesty mezi Prahou a Brnem se nachází úchvatné Včelíny Želiv. Jedná se o krásně zařízené chatky s pohodlnou postelí, krbem, knihovnou a kamny. Samozřejmě nechybí ani úchvatné výhledy na okolní přírodu či sauna a hot tub. Ubytování je také zařízeno kompletně vybavenou kuchyní a grilem. Jsou tu také kola vhodná na prozkoumání okolí.

Včelíny Želiv

Houseboat Mali

Jedná se o luxusní houseboat navržený českou designérkou. Nachází se na Slapech, půl hodiny od Prahy. Majitelé ti zde moc rádi zapůjčí paddleboardy nebo pramici. S sebou pak můžeš vzít i svého domácího mazlíčka. Houseboat je vybaven kuchyňským koutem a sociálním zařízením. Ubytování je ideální i pro milovníky rybaření. V okolí se nachází populární vyhlídka Máj a Smetanova vyhlídka.

 

 

Autor
Aneta Havránková