Barcelona à la Gaudí na každém rohu

To nejlepší od Gaudiho co v Barceloně musíš vidět

Ačkoliv Barcelona není hlavním městem Španělska, je nejnavštěvovanějším městem na Pyrenejském poloostrově. Za celý minulý rok ji navštívilo okolo desíti milionů návštěvníků. V porovnání s Prahou to bylo takřka dvojnásobně. A počet turistů mířící do Barcelony rok, co rok stoupá.

Čím si získává Barcelona turisty z celého světa? I díky své jedinečné atmosféře, o které když se řekne, že je jedinečná, tak skutečně jedinečnou je. Určitě se vám při zmínce o Barceloně vybaví velká katedrála, mozaiky, pestré barvy a tapas bary.

Jaká 3 nejlepší místa tedy v Barceloně navštívit?

 Sagrada Familia

Snad nejznámější katedrála na světě, do které proudí snad všichni turisté, kteří do Barcelony přijedou. A to není stále dostavěná! Dvorní architekt Barcelony Antonio Gaudí zemřel dříve, než stačil katedrálu dostavět. A jelikož po něm nezůstaly žádné plány či výkresy, zůstává tato stavba stále nedokončená. Navíc na vstupu do katedrály můžete ušetřit díky průkazu ISIC.

Park Güell

Barcelona a mozaika, to jde dohromady! A Park Güell je toho důkazem. Z terasy v parku pojmenovaném po Eusebiovi Güellovi máte díky výhledu celou Barcelonu jako na dlani. A nezapomeňte si udělat fotku se symbolem parku, a to mozaikovým salamandrem.

Camp Nou

Jeden z nejhezčích fotbalových stadionů na světě. Bez debat. Navštívit ho lze nejen v době domácího zápasu FC Barcelona, ale také mimo zápas. Díky pravidelně konaným prohlídkám tak můžete nakouknout do útrob stadionu. Navštívit šatny, tiskové centrum nebo místnost s trofejemi katalánského klubu a být tak zase o něco blíže fotbalovým legendám.

Co dělat v Barceloně když skončíte s prohlídkou památek? Jak si užít noční život v Barceloně?

Autor
Jakub Srněnský
ISIC TIP:

 Také na poznávací zájezdy do Barcelony je nutné si sjednat cestovní pojištění. Využijte proto nejvýhodnější nabídku, a to ISIC roční pojištění s krátkodobými výjezdy!