10 nejlepších aplikací, které ti ulehčí cestování

aplikace na cestu

Nejlepší aplikace na cestování využívá při přesunu z bodu A do bodu B už téměř každý z nás. Můžeš si díky nim ušetřit čas i finance. Navíc s vhodně zvolenými pomocníky se můžete dozvědět informace o lokalitě, ve které se aktuálně nacházíte.

Cestovní aplikace, které pomohu s letenkami a jízdenkami za výhodné ceny

Asi se shodneme na tom, že letenka je v rámci cestování mnohdy nejvyšší položkou na seznamu nákladů, takže stojí za to se trochu snažit a zajistit si ji za co nejlepší cenu. S tím ti mohou pomoct šikovné aplikace.

Kiwi.com – aplikace slouží k vyhledávání letenek. Její hlavní výhoda je ta, že má celosvětovou působnost. Kiwi.com ti najde i ty letecké společnosti, které spolu normálně nespolupracují, a to tak, že umí kombinovat lety.

Skyscanner – podobně jako Kiwi.cz, tak i tato aplikace ti vyhledá tu nejlepší kombinaci letu podle vámi předem navolených požadavků.

Cestuj levně – sice to není aplikace, ale kromě vyhledávače letenek zde najdeš spoustu typů na akční letenky, ale také tipy na cestování ve zvolené destinaci.

Můj vlak – patří pod společnost České dráhy. Tohoto pomocníka oceníš při cestování vlakem. Usnadní vám přestupy ze stanice do stanice. Dále ti aplikace doporučí nejlepší možné spojení, abyste se na výlet dostali v co možná nejlepším čase.

Jízdenky – Regiojet nabízí obdobu v podobě pomocníka na cesty zvaného Jízdenky. Kromě pohodlného cestování, máš možnost si vybrat z několika tříd, kde v rámci jízdy můžete zhlédnout film, poslouchat hudbu nebo si číst noviny. Vlaky Regiojet jsou navíc pověstné skvělým občerstvením.

Nejlepší aplikace na cestování, které navigují správným směrem

Když vyrážíš na cesty autem, nebo si jej v cílové destinaci plánuješ půjčit, budou se ti hodit aplikace, které tě navedou tím správným směrem.

Google mapy – Je jedno, zda jdeš pěšky, autem nebo na své cestě plánuješ kombinovat hromadnou dopravu. Google mapy ti po zadání tvé polohy najdou vždy to co potřebuješ a veřejnou dopravu nakombinují na míru. Spolehlivě fungují po celém světě, takže tohoto parťáka si rozhodně vezmi sebou.

Waze – skvělá apka na cesty autem zejména po České republice je Waze. O její aktualizaci se starají miliony uživatelů, takže se vždy spolehlivě dozvíš, zda se na tvé cestě nevyskytla nehoda nebo uzavírka. Budeš cestovat pohodlně a rychle.

mobilní aplikace na cesty

Nejlevnější ale hlavně nejflexibilnější ubytování si můžeš objednat pomocí třech chytrých aplikací.

Booking.com – nejznámější aplikace, pomocí které si miliony cestovatelů hledají své ubytování na cestách. Najdeš zde 5hvězdičkové hotely i levné hostely.

Hostelworld – aplikace ve které najdeš nabídky skvělých hostelů. Můžeš bydlet v hostelu na vodě, nebo v posledním patře mrakodrapu. Můžeš si vybrat hostel na pláži a naučit se surfovat.

Airbnb – Podobný princip funguje u protihráče na trhu, a to je Airbnb. V tomto případě máte na výběr luxusní byty i skromnější chatky. U této verze můžete kromě pronajmutí bytu i vy sami nemovitost zapůjčit.

Další skvělou aplikací je WORLDEE – aplikace, se kterou můžeš plánovat své trasy, vést si cestovatelský deník nebo si objednat lokálního průvodce. Navíc s ISIC můžeš využívat placené služby se slevou!

 

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.