RECENZE: Hra, která rozpumpuje každou párty

hra Párty trefa

Každá správná párty zahrnuje dobrou společnost, skvělé občerstvení a taky zábavu. Díky této trojkombinaci budou účastníci na akci hodně dlouho vzpomínat a ty se pasuješ do role superhostitele. Jakou aktivitu ale vybrat, aby bavila všechny a vysvětlení pravidel vám nezabralo celý večer? Máme pro tebe tip na novou deskovku, která tyto parametry hravě splňuje.

Hra se jmenuje příznačně Párty trefa a je novinkou letošního roku. Může si ji zahrát 4 až 12 hráčů, kteří jsou rozděleni do dvou až čtyř týmů. Cílem každého týmu je získat co nejvíce karet se slovy. Těch je celkem 200 a jsou oboustranné – fialová strana karet znamená nižší obtížnost, žluto-růžová vyšší.

V každém týmu je jeden spojař, jehož úkolem je pomocí jednoslovné nápovědy najít pojítko mezi čtyřmi slovy, a střelci, kteří hádají slova podle této nápovědy. Slova jsou rozdělena do čtyř terčů, přičemž každé hádané slovo musí být na jiném terči. Ve hře jde také o rychlost – první hádá tým, jehož spojař vymyslel nápovědu jako první a tak dále. Po šesti kolech si pak týmy spočítají získané karty a vítězí ten, který jich má víc.

TIP: S průkazem ISIC máš na hry Albi 10% slevu.

Asi nejvíc je Párty trefa podobná hře Krycí jména – i v té se hraje v týmech, jde o propojování zdánlivě nespojitelných slov a znalost hráčů navzájem. Párty trefa má ale o něco svižnější tempo – rychlost je tu vlastně jedním z hlavních faktorů úspěchu (oproti tomu v Krycích jménech je použití přesýpacích hodin volitelné).

hra Párty trefa

Párty trefa je opravdu trefou do černého. Jedná se o jednoduchou slovní pártyovku. Hra je zabalena v relativně malé krabici, takže se ti v pohodě vejde i do batohu na výlet. Párty trefu koupíš na prodejně nebo e-shopu Albi, kde máš s průkazem ISIC 10% slevu.

Tip: Pokud je vás méně hráčů než čtyři, můžeš sáhnout po podobné verzi této hry s názvem Rodinná trefa, kterou si zahrajete i ve dvou. Miluješ deskovky? Přečti si naše další recenze – na hru Karak, Parky nebo Gloomhaven.

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.