Nejhezčí kavárny v Liberci

Pohled na na náměstí Dr. Edvarda Beneše a radnici v centru Liberce

Kam se chodí ohřát na kávu drsňáci ze severu? Mrkni se na ty nejhezčí kavárny v Liberci. Až vyrazíš do Jizerek na lyže nebo horskou túru, budeš přesně vědět, kde se cestou odměnit voňavou kávou a chutnými dortíky.

PRŮVODCE PO KAVÁRNÁCH V LIBERCI 

Liberec je město ležící v srdci horské přírody s výhledem na Ještěd, které má vlastní ZOO, Botanickou zahradu i univerzitu. A krásné centrum s impozantní radnicí, plné obchůdků a parádních kaváren. A po těch nejhezčích libereckých kavárnách tě dneska provedeme. Kam si v Liberci zajít “na jedno”? 

Jedno Kafe v centru Liberce

Tak to je fakt jednoduché, na jednu kávu je ideální zajít do kavárny Jedno Kafe. Majitel Kristián totiž usoudil, že v jednoduchosti je síla a všechny nápoje připravuje ze stejného množství kávy. Kávu si pak doladíš podle své chuti, vypít ji můžeš čistou, s mlékem a delší dobu můžeš posedět i nad šálkem filtrované kávy. Nabízí také výběrové čaje, sladké i slané dobroty, limonády vlastní výroby a sezonní nabídku alko i nealko drinků. Jedno Kafe sídlí na “Benešáku” hned vedle radnice. 

FofrKafe s výhledem na libereckou radnici

O pár metrů dál na náměstí najdeš další super podnik, FofrKafe – espresso bar. Káva se tu podává v prostorách, kde podle jedné zákaznice/pamětnice dříve sedávali movití průmyslníci u sklenky kvalitního pití a s doutníkem v ruce tvořili budoucnost Liberecka. Vybírat můžeš z poměrně široké nabídky nápojů, dortů, salátů, polévek i sendvičů. V létě se můžeš těšit navíc na ledovou kávu, espresso tonic, kávovou limonádu nebo kávu se zmrzlinou. 

Kafe Kytka – nejvoňavější kavárna v Liberci

Další z nejhezčích kaváren v Liberci najdeš hned za rohem naproti kostelu. Nevoní tu jen káva, ale celou kavárnu krášlí květiny a přírodní výzdoba, takže se tu u šálku kávy nebo sklenky vína zaručeně budeš cítit moc příjemně. Dámy majitelky jsou navíc mistryně ve vázání květin, takže si odsud můžeš odnést krásnou řezanou květinu!  

Kavárna Kafe Kytka v Liberci

Kavárna Bez konceptu – štace pro studenty TUL

Kavárna, co si na nic nehraje a prostě je přesně tím, co od kavárny čekáš. Tedy – příjemné posezení, čerstvě pražená káva, domácí dezerty, originální snídaně, vlastnoručně připravované panini a bagety, dobré víno. Nechybí ani denní tisk a sem tam také zajímavé výstavy. V Liberci se Kavárna Bez konceptu vyskytuje hned třikrát – na Husovce, další je mimo centrum nedaleko rodného domu Ferdinanda Porsheho. Třetí se nachází přímo v univerzitním komplexu TUL. Také proto je oblíbenou štací libereckých studentů. 

DOK – prostě nejDOKonalejší kavárna v Liberci

Za úžasným projektem DOK, který najdeš hned u vlakového nádraží, stojí partička zvaná Nordbeans. Dva bráchové, Martin a Karel Kozlovi, proměnili nevyužívaný nádražní dok na netradiční a stylový prostor, který se pyšní i oceněním Stavba roku Libereckého kraje. A spojení pražení kafe, pečení chleba, dobré kuchyně a skvělého designu je prostě DOKonalé. Při posezení tu navíc můžeš sledovat, jak se praží výběrová káva Nodrbeans a Sweet City a nakukovat také do kuchyně, kde kromě snídaní připravují také obědová menu. Pytlík čerstvé zrnkové kávy severské značky Nordbeans je také pěkným suvenýrem z cest po Jizerkách! 

Kavárna DOK v LIberci

Kofein plac – nejlepší kafe na cestu z Liberce

Až budeš někdy čekat na bus na Fügnerce, nezapomeň se zastavit u kluků v Kofein placu, který najdeš v bývalé trafice hned u zastávky. Připraví ti výběrovou kávu, limču nebo svačinku a zlepší den svým speciálním humorem. A obslouží i každou zombie, co se potácí kolem třeba i v 5:30 ráno.

Jako správně zmlsaní kávomilové známe i nejlepší kavárny v Praze a podělíme se i o tipy na nejhezčí kavárny v Brně!

Foto: archiv kaváren, elements.envato.com

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.