Nejhezčí kavárny v Brně

Kavárny v Brně

Káva – slovo, které má pro mnohé z nás skoro magický význam. Ať už nám pomáhá se ráno probudit, nebo nám zpříjemňuje pohodové chvíle s přáteli, či dodává energii při pracovních schůzkách. Kam na ni vyrazit a vychutnat si ji jen tak nebo se skvělým dezertem do nejhezčích kaváren v Brně?

Průvodce po kavárnách v Brně

Stejně tak pečlivě, jako jsme zmapovali nejhezčí kavárny v Praze, se nyní podělíme o své tipy na nejhezčí kavárny v Brně.

Kavárna SKØG Urban Hub

Tahle kavárna je bezesporu jednou z nejnavštěvovanějších kaváren v Brně. Její jednoduchý, ale pečlivě promyšlený design působí velmi příjemným dojmem. Bílé cihlové stěny a vysoké stropy dodávají prostoru ještě větší rozměr. Káva, kterou zde můžeš ochutnat, pochází z vlastní výběrové pražírny Rusty Nails Coffee Roasters, která zásobuje i další desítky kaváren po celé republice. Pokud ti káva ve SKØGu zachutná, nezapomeň si ji koupit domů. Najdeš ji na Dominikánském náměstí 5.

Coffee bar Mymika

Kromě skvělého názvu, který je složený ze slov „my milujeme vu, si tu můžeš užít rodinnou a přátelskou atmosféru a ještě si vychutnat skvělou kávu z pražské pražírny Coffee Source. Ke kávě tu podávají naprosto jedinečné a chuťově vyladěné dezerty bez laktózy a lepku a všemi oblíbené raw pochoutky. Nabídka kávy se pravidelně mění dle aktuální sezóny. Pokud chceš zažít něco mimořádného a jedinečného z kávového světa, Mymika v Lidické 15 je tím pravým místem!

Kafec Brněnský

Proslulá kavárna, která nenabízí jen vynikající kávu, ale i bohaté snídaně a luxusní vafle, kterým se těžko konkuruje. Jedná se o franchisový podnik, takže si na stejně vyladěných dobrotách můžeš pochutnat i v Plzni nebo Zlíně. Kafec je prostě in.

Café Momenta

Klidné místo, které nabízí vždy minimálně dva druhy kávy na mlýnku. Dávají zde přednost kávovým zrnkům z malých pražíren, které pečlivě vybírají a zkouší společně se zákazníky. Kavárna má vlastní výrobu francouzských zákusků a v letní sezóně zákusky kombinují se zmrzlinou. Nachází se na jednom z nejhezčích náměstí v Brně, na Zelném trhu. Velkou výhodou je letní zahrádka, která nabízí výhled na lidmi hemžící se trh.

Kavárna V Melounovém cukru

Místo, kde pracují výhradně s výběrovou kávou, kterou nakupují z nejlepších českých a evropských pražíren. Hitem této kavárny je bezesporu drink Babiččina paruka, kterou zdobí chomáč cukrové vaty. Dezerty si zde pečou sami a jejich receptury neustále obměňují. Klasikou, která nemá široko daleko konkurenci je jejich cheesecake. Co naděláš, dezerty ke kávě neodmyslitelně patří. Najdeš je ve Františkánské 17.

Nejhezčí kavárny v Brně

Nepřehlédnutelná kavárna v centru Brna Café Platzek

Centrum Brna se pyšní dvoupatrovou prosklenou kavárnou, která má určitě co nabídnout. Od ranních hodin si zde všichni pochutnávají na domácím pečivu a pečlivě připravených snídaních. Nabízí tu výbornou kávu připravenou ze zrnek jak z tuzemských, tak zahraničních pražíren. Léto je zde velmi živé nejen díky venkovní zahrádce, která v sezóně funguje až do pozdních večerních hodin, ale také díky specialitě Kafe do karafy, které se připravuje z espressa na ledu, kokosového mléka a zakápnuté je javorovým sirupem! Café Platzek v Minoritské 4 určitě nelze přehlédnout.

Výčet brněnských kaváren tímto seznamem nekončí. Za zmínku určitě stojí mnoho dalších kaváren, kde si pochutnáš na vynikající kávě a fantastických dezertech vlastní výroby. Kavárna Punkt. nabízí skvělé brunche, v Piknik Boxu se pohodlně usadíš v parku pod korunami stromů, Ad Alta ti naservíruje skvělé dezerty pro vegany a bezlepkáře, Café Art ti zprostředkuje i kulturní zážitek a kávu si zde můžeš odnést rovnou dovnitř do kina Art. Café Pilát má kromě kávy v nabídce i výborné víno, a z Take5 si můžete odnést domů nejen lahodný dezert, ale i domácí čerstvě upečený chleba. A pokud toužíš po kulturním zážitku i dobré kávě, zajdi do kavárny Industra, kde si můžeš zakoupit některý z kávových kurzů, kterými tě provedou přímo majitelé kavárny!

Autor
Kateřina Weissbrotová
Jsem člověk, co miluje přírodu, cestování, dobré jídlo a pití, a vlastně vše, co život nabízí. Baví mě procházky s naším psem i jízda na koni. Jsem nadšenou studentkou cizích jazyků, ráda si povídám s lidmi z různých koutů světa jejich rodným jazykem.