Poznej česká města díky interaktivním hrám

turistka si uziva vylet v Praze a rukama ukazuje srdicko

Zpestři si poznávací výlety po českých městech a vyzkoušej turistické interaktivní hry v mobilu. Brno, Prahu nebo Olomouc a další města si projdeš zábavnou formou, zjistíš spoustu historických zajímavostí a třeba zlákáš k turistice i další parťáky.

Interaktivní turistické hry v Brně, Praze a Olomouci 

Zní ti procházka po městě, navíc v Čechách, jako solidní nuda? Tak to se rychle změní, když si města projdeš tak trochu jinak, třeba s využitím turistických her v mobilních aplikacích, které využívají i rozšířenou realitu. Interaktivní turistické hry nabízejí dobrodružství, zábavu pro malé i velké a dozvíš se díky nim řadu faktů a zajímavostí o historii nebo životním stylu ve městě. 

Rozjeď Olomoucký stroj času s aplikací Geofun 

Olomouc vždy patřila mezi nejvýznamnější královská města v českých zemích. Díky cenným památkám, starobylé univerzitě, arcibiskupství a kulturním i řemeslným tradicím patří k navštěvovaným turistickým cílům. Jak si výlet do Olomouce udělat ještě dobrodružnější? Stáhni si mobilní aplikaci Geofun a vyzkoušej třeba hru Olomoucký stroj času. Zavede tě do středověké Olomouce přesně do okamžiku, kdy se král Václav III. chystá na válečné tažení do Polska. Projdeš si cca dvoukilometrový okruh, přičemž tě hra zavede k památkám, jako Sloup nejsvětější trojice, Svatomořická věž, Orloj a radnice, olomoucká pevnost nebo arcibiskupství a spoustu tajných míst, které v turistickém průvodci nenajdeš.  

Jediná nevýhoda je, že pokud chceš hrát na skóre, má hra časový limit. Na ten se ale můžeš vykašlat a vychutnat si návštěvu památek nebo si hru během hodinky až dvou odehrát a později se vrátit tam, kde si to chceš opravdu prohlédnout. 

Aplikace Geofun je ke stažení zdarma na platformách iOS i Android a turistických her nabízí mnohem víc. Jen v Olomouci si můžeš zahrát další dvě a nespočet jiných po celé ČR. Během hraní sem tam potřebuješ internetové připojení, není to ale nutností a můžeš často využít i veřejnou wifi.  

turisticka aplikace s rozsirenou realitou

Nakrm draka s aplikací Play Brno 

Město Brno oplývá spoustou historických památek a zajímavých míst. Brněnské Turistické informační centrum nechalo vytvořit mobilní aplikaci Play Brno, aby byl výlet do Brna pro lidi ještě zajímavější. Díky Play Brno se podíváš na celkem 8 významných míst v Brně – Hrad Špilberk, Starou radnici, Náměstí Svobody a brněnský orloj, Zelný trh a jeho podzemí, Moravské náměstí nebo Kostnici sv. Jakuba a další.  

V aplikaci nechybí historické zajímavosti a také hra, kdy po městě sbíráš imaginární mince a v TIC si pak můžeš vyzvednout odměnu. Aplikace navíc pracuje s rozšířenou realitou, takže si výlet můžeš obohatit o virtuální střelbu z děla na Špilberku, rozhovor se sochami apoštolů Petra a Pavla nebo krmení legendárního Brněnského draka.  

Play Brno nabízí i celkem vydařenou mapu s vyznačenými turistickými cíli, takže si vše můžeš projít i ve vlastním pořadí. Apka je ke stažení zdarma pro iOS i Android a lze ji používat offline.  

A kam se můžeš jít po vydařené hře odměnit kávou? Poznej také nejhezčí kavárny v Brně. 

Skryté příběhy v Praze 

Praha je sama o sobě krásné a tajemné město, navštívit a poznat by ji měl každý z nás. Také pro Prahu samozřejmě vznikla řada interaktivních her pro turisty, které dodají prohlídce města nové kouzlo. Parádním souborem geolokačních her, které zabaví děti i dospělé, jsou Skryté příběhy. Hra pracuje s reálnými příběhy z různých dob a míst a Praha je jich plná. Chceš si projít třeba Malou Stranu? Pomoz ve hře Valdštejnův egopalác staviteli Pierronimu splnit všechny požadavky prachatého Albrechta z Valdštejna. Hra Golemovo řádění tě zase zavede křížem krážem ulicemi Starého (židovského) města a dostaneš se i na nábřeží. Vinohradskou ulicí až k Národnímu muzeu tě v kůži servisního technika Československého rozhlasu provede delší a složitější hra Boj o rozhlas.  

Trasy se Skrytými příběhy se nacházejí po celém území České republiky a každý týden přibývají další a další. Stačí si jen vybrat a vyrazit. Aplikaci si můžeš stáhnou pro chytré telefony s iOS i Android.  

mobilni aplikace skryte pribehy

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.