Nejlepší party místa v Barceloně

Plánuješ dovolenou v Barceloně, ale o prázdninách už to nestihneš? Nesmutni, i v září si můžeš tuhle španělskou metropoli skvěle užít.

Město, kde to žije

Barcelona je město, kde to žije ve dne i v noci a najdeš zde všechno, co hledáš. Butiky mladých návrhářů, avantgardu i zvučné značky, dostatek kultury a památek, a hlavně rušné pláže a noční podniky. Barcelonské pláže jsou úžasné, protože za nimi nikam nemusíš jezdit. Jsou přímo ve městě, kousek od hlavní třídy. Vše máš na dosah ruky. Jedinou nevýhodou městské pláže jsou davy lidí, takže klidu si na ní moc neužiješ. Můžeš si ale zaplavat, zahrát beach volejbal a posedět v příjemných plážových barech. Takže program je jasný. Ráno památky, odpoledne povalování na pláži, podvečer nákupy a v noci vyrážíš na nejlepší party v Barceloně. A že je opravdu z čeho vybírat.

Barcelona

Kde se dobře najíst?

Tak úplně na začátek je potřeba říct, že Španělsko je zemí tapas a paelly. Samozřejmě nabízí spoustu dalších dobrot a kulinářských specialit, ale tyto dva zmíněné pokrmy umí Španělé nejlépe a najdeš je na každém rohu. Tapas jsou malé porce různých chuťovek, které mohou být teplé i studené. Objednat si je můžeš jako předkrm, ale v případě tapas bufetu může jít i o plnou náhradu večeře.

Bar del Drac de Sandt Jordi

Tapas bar stojí ve stínu Basiliky de Santa Maria del Pi, takže posezení na zahrádce je příjemné i za horkého odpoledne. Interiér ničím zajímavým neoplývá, je to taková úzká nudle, jejímž středem vede dlouhý bar, na který se neustále doplňují nové a nové tapas. Co chybí na designu, dohání tento podnik výtečnými lahůdkami. V otevřené kuchyni připravují nepřeberné druhy montaditos. Tento druh tapas připomíná naše chlebíčky, ale v maximální top podobě. Chorizo, jamon serrano, jamon ibérico, Manchego sýry, ančovičky, olivy, krevety, kalamáry, smažené i studené maso a další a další ingredience. Když dorazíš večer, můžeš se zdržet a spojit večeři s příjemným vystoupením kytaristů a dalších umělců.

Braseria Mediterranea Trobador

Jen pár kroků od rušné Plaza Catalunya, jen na opačné straně, než kudy vede La Rambla směrem k pobřeží a Columbovi, se nachází tento super podnik. Kromě stálého menu nabízí i denní menu od předkrmu až po dezert. Dodej si odvahu a dej si i něco co neznáš, zde totiž nemůžeš šlápnout vedle. Všechno je dokonalým gurmánským zážitkem, navíc za rozumnou cenu. Pokud toužíš po rybě nebo mořských plodech, můžeš si vybrat z čerstvé nabídky v ledu.

Mercat de la Boqueria

Mercat de la Boqueria není ani tapas bar, ani vyhlášená tratorie, ale určitě tě nadchne! Tohle místo miluji a nikdy ho při návštěvě Barcelony nevynechám. Největší trh s jídlem ve Španělsku najdeš snadno, leží na nejznámější ulici Barcelony – La Rambla. Čekají tě stovky stánků s ovocem a zeleninou, cukrovinkami, sýry, salámy i rychlým občerstvením a tapas. Všichni prodejci mají připravené své produkty tak, aby si mohl návštěvník rovnou pochutnat. A pozor, nejedná se o žádnou současnou food street novinku. Historie tržnice spadá až do roku 1270, takže věř, že tohle místo už toho má dost za sebou.

Noční kluby v Barceloně žijí tancem a hudbou

Katalánci umí žít, jejich život je plný živé hudby, těžkého vína a vášnivých diskusí o vztazích i politice. Noční život v Barceloně je tak opravdu čilý. Ale pozor, dej si na čas a večeři pořádně protáhni. Většina místních vyráží na večeři mezi 21–22 hodinou, a tak do klubů doráží kolem dvanácté i později. Není tedy nic divného, když je vyhlášený podnik ještě o půlnoci poloprázdný.

La Rambla

Pokud se ti nechce trávit čas cestováním nebo dlouhým přecházením po městě, ale chceš zažít co nejvíc tanečních klubů, vydej se na hlavní třídu La Rambla. Tohle místo je kluby a diskotékami vyloženě nabité, a to své místo si zde určitě najdeš. Kromě místních je tu samozřejmě největší podíl mladých turistů.

Barri Gotic

Tohle místo mám raději než zmiňovanou La Rambla. Určitě zde není o moc méně lidí, ale má podle mě víc katalánské atmosféry a nabízí pestřejší noční podniky. Barri Gotic je nejstarší čtvrť Barcelony a pro mě má své kouzlo. Za kluby nemusíš nikam daleko, jsou na každém rohu. Je zde i více barů s živou hudbou, kde se dá posedět i pobavit současně.

Salsa a bachata party v Barceloně

Jestli někde v Evropě žije velké množství Jihoameričanů, tak je to Španělsko. A tato komunita si s sebou přivezla i svoji skvělou hudbu a tanec. Najdeš zde největší množství tanečních škol salsy v Evropě. Mnoho klubů také pořádá odpolední nebo večerní workshopy, kde se naučíš základy tance a pak své nové umění můžeš pilovat až do rána. Skvělé kluby jsou třeba Antilla Salsa Barcelona, The Room, Mojito Club, Caribbean Club nebo úžasné Jamboree, kde hraje živá hudba. Takže salsa party v Barceloně je jasná volba.

Beach party v Barceloně stojí za to

Pro plážové povaleče je skvělým místem slavný diskotékový klub Pacha Barcelona. Ti, co navštívili Ibizu, jej budou dobře znát. Stovky milovníků tance na jednom místě, crazy klub a hlasitá hudba až do rána. Pacha Barcelona leží na pláži, takže pro ty, co mají v úmyslu strávit na pláži celý den i celou noc, je to ideální místo.

Barcelona pláž

Kam vyrazit příště? Co takhle na nejlepší nákupy po evropských metropolích? 

Autor
Vlaďka Horáková
Mojí vášní je cestování, ráda objevuji nová místa, která voní exotikou. Ráda fotím, tančím salsu a zkouším recepty, které jsem si dovezla z cest.