Kam na nejlepší fashion nákupy po Evropě?

Obléknout se dobře a stylově jde dnes i v Česku, v tom problém není. Problémem trochu je, že se k nám nedostávají nové kolekce v plné šíři. Často jsou nové kousky v obchodech namíchané s tím, co se jinde neprodalo ani ve slevě. Pojďme se podívat na tři evropské metropole, kde je nakupování vždy skvělým zážitkem.

Kam vyrazit na nákupy v Miláně?

Itálie je sama o sobě jedinečný módní podnik a potkat zde špatně oblečenou ženu je nemožné – jedině, že by to nebyla Italka. Jedno město je však víc módní než ta ostatní. Miláno módou žije a není to jen díky každoročnímu fashion weeku. Kam za fashion nákupy v Miláně?

Corso Buenos Aires je na nákupním seznamu na prvním místě. Dlouhá třída se táhne od brány Porta Venezia až po náměstí Piazzale Loreto a každý si zde přijde na to své. Vyrazit na slevy do Milána je naprosto úžasná záležitost. Na této ulici určitě nevynechej dům s číslem 49 De Bernardi, za kterým stojí sto let tradice a má své jedinečné kouzlo. Můžeš si odsud odnést to nej luxusní prádélko a sexy punčochy, nebo se držet víc u země a vybrat si ty nejjemnější kožené rukavice.

Via Torino je rájem hlavně pro mladé, čemuž odpovídají i ceny a typ obchodů. Spíše než prestižní značky zde najdeš dostupnou módu jako třeba OVS, DANI, nebo známé obuvnictví Passi Italiani. Elegantnější styl pak prezentují Nadine, Rinascimento nebo všudypřítomný GEOX.

Corso Vittorio Emanuelle vede až k milánskému dómu. Po obou stranách je lemována podloubími s luxusními značkovými obchody i módou pro mladé, ale najdeš zde i působivý obchodní dům La Rinascente o jedenácti poschodích. Když si budeš chtít dopřát od nakupování oddych, vyjeď do sedmého patra s prosklenou stěnou a dopřej si úžasný výhled na centrum Milána.

nákupní galerie

Kam vyrazit v Berlíně na nákupy?

Vyjet si do Berlína třeba jen na víkend je to nejsnadnější, co jde udělat. Cesta autobusem trvá pár hodin a není třeba to dlouho předem plánovat. Berlín je město mladých umělců, underground klubů, spousty památek, ale i skvělého a levného nakupování.

Jestli chceš nakupovat v důvěrně známých obchodech, které znáš z domova, můžeš vyrazit na Alexanderplatz. Zde najdeš obchodní dům ALEXA, kde na 46 000 metrech čtverečních najdeš kolem 200 obchodů. Jde o levnější značky – Zara, Mango, Calzedonia, Vero Moda, Orsay apod. Výhodou je obvykle cena a v době výprodejů výraznější sleva, než na jakou jsme zvyklí u nás.

O něco kvalitnější značky ve středních a vyšších cenách sídlí na stejném náměstí hned u východu z metra v Galeria Kaufhof. Na šesti poschodích najdeš vše od bot, oblečení, doplňků až po kosmetiku. Vybrat si můžeš nové kousky u značek Armani Jeans, Boss, Tommy Hilfiger, Gant, Lacoste nebo třeba Esprit.

Galeria Kaufhof Berlin

A nakonec to nejlepší. Mým oblíbeným místem je dvoupatrový outlet TK Maxx na Gontardstrasse 10, kde najdeš spoustu slavných značek s obrovskou slevou. Dají se zde ulovit kousky jako šaty Calvin Klein za 36 euro, sukně Balenciaga za 80 euro nebo sluneční brýle Karl Lagerfeld od 20 euro. Pokud do Berlína plánuješ delší výlet, můžeš se sem vydat každý den. Fashion kousky se zde rychle točí, takže určitě stojí za to zkoušet štěstí.

Kam vyrazit v Londýně na nákupy?

Pro mě je Londýn něco jako evropský New York. Je specifický, je zde všechno, co si můžeš přát a žijí zde snad všechny kultury světa, které jeho atmosféru utváří. Londýn je pestrý, umělecký a za všech okolností stylový.

Oxford Street a Regent Street

Nejznámější nákupní třída je jednoznačně Oxford Street. Skoro tři kilometry dlouhá ulice plná obchodů nenechá žádného shopaholika klidného. Každý přece ví, že zde se nakupuje značková móda o třetinu levněji než v Česku, a to ani nemusí být slevy. Regent Street je dobrou volbou hlavně pro ty, co rádi nakupují v outletech.

Oxford Street

Milovníci luxusu se najdou na Bond Street nebo ve známých destinacích jako je Harrods. Zde můžeš skouknout poslední kolekce zástupců návrhářského nebe. Domy jsou otevřené i těm, co si zde nikdy nic nekoupí, ale pozor, třeba Harrods má přísný dress code a v krátkých šortkách a tričku s odkrytým břichem nebo sportovním tě ochranka nepustí. Luxusní nákupy mají zkrátka svá pravidla.

Trhy luxusní i ty stylové

Mezi luxusní „tržnice“ se řadí Covent Garden, která si uchovává architekturu staré tržnice, ale najdeš zde jen malé obchůdky a příjemné kavárny. Tohle místo určitě nevynechej, pro mě má největší kouzlo v období Vánoc, kdy se celé prostory zahalí do krásné výzdoby.

Londýn je plný trhů pod širým nebem, i těch, co vyrostly v bývalých docích a starých budovách. Právě zde se dají ulovit ty nejoriginálnější šperky mladých umělců nebo zajímavé vintage kousky. Atmosféru pak dotvářejí kavárničky a výborný sreet food. Vyzkoušej třeba trhy Old Spitalfields Market, Portobello Market nebo známé trhy v Camdenu. Prostě na nejlepší fashion nákupy zamiř do Londýna.

Camden Market Lonon

 

Autor
Vlaďka Horáková
Mojí vášní je cestování, ráda objevuji nová místa, která voní exotikou. Ráda fotím, tančím salsu a zkouším recepty, které jsem si dovezla z cest.