#5 – Holka, co tě jedním chvatem složí, Aneta Pokorná je čtyřnásobná mistryně světa v brazilském JJ

tahák

Tento týden jsme si do studia pozvali Anetu Pokornou, bojovnici, která na svém krku nosí několik medailí z mistrovství světa v brazilském jiu-jitsu.

Tim si s Anetou povídal o její cestě k bojovým uměním, jak vypadá život vrcholové sportovkyně s několikanásobným zlatým úspěchem, ale i o tom, jak se dá všechno spojit se školou a soukromým životem. Aneta prozradila, jakou roli hrají v její kariéře sponzoři a jak si obecně stojí rozvoj brazilského jiu-jitsu v České republice. V rozhovoru zjistíš, že Aneta je opravdu bojovnicí s velkým srdcem a jak blízko byla zranění, které málem ukončilo její kariéru. 

“Co tvé množství zranění, neříkáš si, že to možná jednou bude osudové pro tvé zdraví a kariéru bojovnice?”

“Už pět let mi vypadává pravé rameno, klíční kost a teď od podzimu koleno, kde jsem si utrhla mediální vaz. Stalo se to měsíc před mistrovstvím světa na mistrovství ČR v judu. Týden na to jsem jela na mistrovství Evropy ve Francii. Sice mi řekli, že mám nosit ortézu až po kyčel, ale den před zápasy jsem si to zatejpovala, aby se koleno nehlo. Sice můj výkon nebyl nic moc, ale byla to důležitá zkušenost.

Musela jsem vynechat mistrovství ČR a dát kolenu aspoň měsíc klid, protože pak jsem měla odletět do Abu Dhabi na mistrovství světa. Musela jsem se kousnout a pod množstvím bolesti jsem vybojovala stříbrnou medaili. Ale tohle zranění mě dostalo na dno, nevím jestli budu schopná bojovat ještě za deset let. Je to bojový sport a musím bojovat se svým tělem!”

Aneta je usměvavá a pohodová bojovnice ve všech směrech, ať už zápasí s protihráči, nebo se svými zraněními. Poslechni si celý rozhovor, jak se probojovala až na vrchol ke svým snům.

Nalaď si podcast

Rozhovory najdeš na všech hlavních platformách.

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.