#47 –⁠ Digitální odysea pomáhá seniorům s orientací v online světě. Zapojit se můžeš i ty!

podcast Tahák

Mediální gramotnost a orientace v online světě je zvlášť v dnešní době velmi aktuální. Hostem dalšího dílu Taháku je programová manažerka Nadace Vodafone Jolana Hájková, se kterou si Tim povídal o tom, co je to Digitální odysea a jak může probíhat digitální vzdělávání seniorů.

Myšlenka Digitální odysey vznikla v době pandemie, kdy se jako nejizolovanější a nejbezmocnější ukázali právě senioři. Seniorům v používání moderních technologií často brání obava, že zmáčknou něco špatně, že na to nemají nebo jim prostě chybí někdo, kdo by se jim věnoval. Podle Jolany je důležité seniora především správně namotivovat a neodradit ho.

A přesně o to se snaží i Digitální odysea. Prostřednictvím bezplatných prezenčních kurzů a vzdělávací online platformy chce zpřístupnit technologie a digitální osvětu seniorům. Vše je přitom zpracováno zábavnou formou v podobě dobrodružné cesty „Spojenými státy technologickými“.

Zajímá tě, jak se do Digitální odysey přihlásit, kolik seniorů tuto cestu už absolvovalo, a hlavně, jak se do cesty za digitálním poznáním můžeš zapojit i ty? To se dozvíš v tomto díle podcastu.

Nalaď si podcast

Rozhovory najdeš na všech hlavních platformách.

Autor
Lenka Kubištová
Miluju sladké snídaně, chození po horách a hraní deskovek. Nejvíc se mi líbilo ve Skandinávii a mým velkým snem je podívat se na Island.