#33 – Každý pátý student řeší své duševní zdraví. Co s tím?

Tahák podcast

Dnešní Tahák se točí kolem tématu duševního zdraví. Duševní pohodu nebo závažné duševní poruchy řeší každý pátý student. O to hůř se jim pak soustředí na studium a dosahuje požadovaných výsledků. Jak funguje přístup ke studentům na středních školách a jak se k problémům studentů staví vysoké školy?

Tim si povídal s Nikoletou Perry ze spolku Alive Cares, který se zabývá podporou studentů a nabízí pomoc a podporu prostřednictvím webu alivecares.cz. „Snažíme se bořit stigmata a usnadňovat studentům přístup k informacím,“ říká v podcastu Nikoleta. S osobními problémy se při studiu setkal i Tim, a tak se podcast posunul trochu jiným směrem, než host a moderátor očekávali. 

Alive Cares je spolkem pod společností GTS Alive, která vydává mezinárodní průkazy ISIC a spravuje benefitní program spojený s ISIC průkazy. Reflektuje aktuální a velmi palčivé téma duševního zdraví. 

Nalaď si podcast

Rozhovory najdeš na všech hlavních platformách.

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.