#12 – Proč je Starbucks lovebrand a jaký je příběh „etické kávy“?

tahák podcast

Starbucks je nejznámější kávový řetězec, který milují miliony lidí po celém světě. Jaký je příběh kávy, než se dostane do kaváren Starbucks a proč je jejich káva etická? Při pití kávy si můžete být jistí, že to nikdy nebude ta, kterou trhaly dětské ruce anebo by za ni zemědělci nedostali férově zaplaceno.

Jak fungují pomocné spoty pro místní zemědělce a jakým partnerem je Starbucks místním farmářům? Tim vyzpovídal Store Managerku Martinu, která začala jako brigádnice při studiu a nyní řídí dvě prodejny v Pardubicích, a Talent Acquisition Managerku Barboru. Probrali kávu i to, jak může vypadat manažerská kariéra ve Starbucks. Marťa říká, že brigáda, jakou může mít student ve Starbucksu, nemůže být lepší. Nabízí velikou míru flexibility i takový počet hodin, který studentovi vyhovuje. Navíc, existuje mnoho zajímavých vzdělávacích programů v oboru baristiky a znalosti kávy jako takové. 

Tim si s Bárou a Marťou také povídali o fenoménu sladkých káv se sirupy, kde se vzaly a proč jsou tak populární? Jak se staví Starbucks k ekologii a jakou spotřebu kelímků vlastně má? Poslechni si kávou nabitý podcast a zjistíš, že tvoje oblíbená kavárna stojí za to. 

Nalaď si podcast

Rozhovory najdeš na všech hlavních platformách.

Autor
Tim Slavík
Miluji cestování, a především jen s batůžkem a foťákem. Jsem student, ale spíše mě potkáš v kavárně než zasypaného knížkami ve studovně. Ujíždím si na technologiích a bělících zubních pastách.