4 tipy pro nalezení dream jobu!

V dnešní době se neustále v médiích hovoří o rekordně nízké nezaměstnanosti, a to je skvělá příležitost pro všechny uchazeče o zaměstnání, kteří si mohou opravdu vybírat, a je ve výsledku jedno, jestli hledáte brigádu nebo pracovní poměr, protože i z „brigošky“ se můžete dopracovat k zajímavé pozici.

Internet se hemží všemi možnými návody jak uspět na pohovoru, ale už se na něm moc nedočtete, co vám reálně může pomoci do budoucna. Proto jsme dali hlavy dohromady a na základě výzkumů jsme vybrali 4 tipy, které pomůžou při směřování vaší budoucnosti.

Co je důležité zjistit ještě před tím, než nastoupím do nové práce?

Má nabízená pozice SMYSL?

Uspokojí vás dělat úkoly, u kterých neuvidíte výsledek a nebudete znát důvod, proč to celé vlastně děláte? Pravděpodobně NE. Je proto dobré hledat práci, u které budete mít jasně stanovené úkoly a jejich cíle.

Je na pracovišti DOBRÝ pracovní KOLEKTIV?

Zkuste si na pohovoru domluvit „testovací den“, zjistíte nejen to, zda vám nabízená práce opravdu vyhovuje, ale dostanete hlavně prostor nenápadně poznat, jaký je potenciální šéf a kolegové. Budete s nimi přece trávit hodně času.

KDE budu pracovat?

Jak to na pracovišti vypadá, zjistíte už během pohovoru, ale ruku na srdce. Chcete práci v blízkosti bydliště nebo ztrácet čas dojížděním?

POSUNE mě to dál? Získám něco navíc?

Tady se nebavíme o benefitech. Dnes se zaměstnavatelé předhání v tom, kdo dá víc. Zaměřte se proto hlavně na zkušenosti, které získáte pro vaši budoucnost. Chcete získat ty opravdu potřebné, rozvíjet hard skills, soft skills nebo všechno dohromady? Zeptejte se, zda to zaměstnavatel opravdu nabízí.

Pokud si teď lámete hlavu s tím, který zaměstnavatel tohle dokáže zajistit, máme pro vás dobrou zprávu! Zkuste to s Českou poštou. Aktuálně se vydává cestou hlubší specializace a mění se.

Nabízí celou paletu pracovních pozic, kde si lze vydělat peníze, získat potřebnou praxi a zároveň poznat fungování státního podniku, který si svým záběrem nezadá s velkou nadnárodní korporací. Právě pro absolventy středních nebo vysokých škol je Česká pošta ideální první zaměstnavatel.

Sledujte www.tvojebudoucnost.cz a najděte si svůj dream job!

Autor
Veronika Vlachová