Batohy, které s tebou přežijí vysokou

student s batohem

Prostorný, pohodlný, vkusný. To je nejspíš to, co čekáš od batohu, který s tebou vychodí vysokou školu. Omrkli jsme nabídku a máme tipy na batohy pro kluky i holky.

Studentské batohy a brašny 

Studentský život na vysoké bývá se všemi školními i mimoškolními aktivitami rušný a plný logistiky. Pro takto nabité dny bývá jasnou volbou batoh pro studenty namísto malých kabelek. Máme tipy na skvělé batohy, kam nacpeš věci na celý den nebo je můžeš vzít i do letadla. A hlavně takové, které ti vydrží možná i celé studium. Našli jsme i elegantní kousky, které sice nemají velikost krosny, přesto jsou praktické a nechají ti volné ruce.  

Dámské batohy – stylové a praktické do školy 

Pokud potřebuješ někam nacpat věci na výuku, notebook, něco k zakousnutí a někdy i věci na cvičení, tak je pro tebe ideální volbou batoh Dakine Verge. Má dvě velké hlavní kapsy, přihrádku na 16 palcový notebook, organizér na drobnosti a několik menších kapsiček. Hodí se i do letadla jako menší příruční zavazadlo. 

Jsi praktická, sedí ti sportovnější styl, ale nehledáš vyloženě skříň na záda? Pak bude tvým skvělým parťákem do školy i na výlety batoh Vuch Tartoe. Skripta a menší notebook či tablet pojme bez problému. Díky chlopňovému zapínání také obsah ušetříš navlhnutí v dešti. Batoh Tartoe je spíš městský, ale patří mezi kousky opravdu pohodlné na nošení, takže s ním můžeš vyrazit i do přírody.  

Jestli je pro tebe důležitá udržitelnost v módním průmyslu, můžeš myšlenku podpořit i pořízením batohu Meatfly Cherry. Ten je vyroben z materiálu Texon Vogue, což je recyklovaný papír, který tě ale překvapí odolností a můžeš jej i omývat. Každopádně výroba i likvidace takového výrobku je šetrná k přírodě. Batůžek je i praktický velikostí a pohodlně se nosí.  

Elegantní dámské batohy a brašny 

Jsi zvyklá nosit spíše formálnější outfit a tvoje “zavazadlo” tak musí splňovat totéž? I pro tebe je na výběr. Prostorný městský batoh Vuch Tiara na zip splňuje jednak to, že je elegantním módním doplňkem, navíc pojme i mininotebook, dokumenty velikosti A4 a dostatek dalších drobností pro den strávený ve škole. Totéž nabízí i originální městský batoh Xiss Splashed black city, který navíc můžeš přeměnit v cross body tašku. Pokud raději zůstaneš u své kabelky, kde schováš mobil, kosmetiku a další drobnosti, do školy ti poslouží klasická brašna na notebook. Taška na notebook Vuch Kaila navíc nepostrádá ženskost ani eleganci.  

Pánské studentské batohy  

I muži mají své dny plné školních i mimoškolních aktivit, takže občas potřebují “bydlet v batohu”. Výborným parťákem pro typického vysokoškoláka je batoh Thule Notus, kde bude notebook v bezpečí a všechny ostatní věci budou dokonale uspořádány. Pokud je ti objem 20 l málo, tak sáhni po batohu Hannah Scroll, který má rovněž přihrádku na notebook, menší boční na drobnosti a pak jednu veeelikánskou, kam můžeš nastěhovat hromadu knih nebo i věci na trénink, apod. Potrpíš-li si více na eleganci, tak by tě mohl nadchnout městský batoh Vucg Baxter 

 

Pro nástup na vysokou se ti možná bude také hodit pár tipů, jak vybrat školní notebook.

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.