Tipy na focení lifestyle portrétů a foto vybavení

Baví tě fotografování a chceš posunout svůj um zase o kousek dál? Inspiruj se články a foto vychytávkami od Fotoškoda. Naučit se fotit portréty nebo pronikni do tajů videa a YouTube.

9 tipů na focení lifestyle portrétu

Dnešní tip bude věnovaný focení lifestyle portrétu. Co si pod tím pojmem vlastně můžeš představit? A jak takový portrét udělat? V několika tipech se mu podíváme na kloub, ať si takový lifestyle portrét můžeš odvézt třeba už z letošní dovolené.

Seriál: YouTuber Tomáš Touha radí, jak začít natáčet videa

Jak začít natáčet videa a stát se YouTuberem? Ve čtyřdílném seriálu ti YouTuber Tomáš Touha řekne svůj vlastní příběh a doporučí techniku i postupy, které ti pomůžou v začátcích i v pokročilejších fázích, a svými tipy ti ušetří čas i peníze. V prvním díle se mrkneme na to, jak a s čím Tomáš začínal, proč se do natáčení videí vrhnout po hlavě a na čem videa stojí. Tak se pojď do dynamického světa videí ponořit s námi.

Ušetři 2 % s průkazem ISIC na vybavení od Fotoškoda

SONY ZV-1 vlogovací fotoaparát

Foto/videokamera určená primárně na vlogování. Produkuje vysoce kvalitní obsah při zachování jednoduchosti ovládání. Vedle vysoké světelnosti, rychlého AF, plně otočného LCD se může pochlubit celou řadou nástrojů a funkcí umožňujících kvalitní optimalizovaný výstup v profesionální kvalitě. Vybírat můžeš z několika výhodných setů.

Nikon Z50 + 16-50 mm VLOGGER KIT

Speciální set zahrnuje bezzrcadlovku Nikon Z50 s 20,9Mpx APS-C snímačem s obrazovým procesorem EXPEED6, který nahrává video až ve 4K UHD 30p kvalitě. Všestranný objektiv Nikon Z DX 16-50mm f/3,5-6,3 VR. Dále upevňovací lištu Smallrig, mikrofon RODE Videomicro s příslušenstvím a ministativ Manfrotto PIXI.

INSTA360 Go

Miniaturní akční kamera pro každodenní použití kdekoliv a kdykoliv. Díky různým montážním doplňkům lze kameru namontovat téměř kamkoli. Zaznamenává video, zvuk a fotografie do 8 GB interního úložiště a exportuje obsah do telefonu prostřednictvím doprovodné aplikace pro iOS/Android.

DJI MAVIC Mini Fly More Combo

MAVIC Mini nabízí výsledky v profesionální kvalitě. Exceluje kombinací 30minutového letu, 3osého gimbalu, sofistikovaných letových režimů a propracovanou intuitivní aplikaci DJI Fly. Snímky dokážou dosáhnout rozlišení až 12 MPX a video pak 2,7K Quad HD.

FUJIFILM Instax MINI 11 růžový – big bundle

Miluješ analogovou instantní fotografii? S Instaxem Mini 11 si ji vychutnáš naplno! Žádné digitální vylepšování, pouze klasická analogová fotografie se všemi přednostmi, jako jsou jedinečnost snímku a zachycení neopakovatelného momentu, i nedostatků. Kompletní set, který tvoří fotoaparát, pouzdro, deset kusů snímků a album. Ideální pro lifestyle focení.

CANON EOS 2000D + 18-55 mm IS II + brašna SB130 + karta 16 GB

Kompaktní zrcadlovka spojuje osvědčené ovládání s vynikající kvalitou obrazu. Ideální pro začínající fotografy s důrazem na snadné sdílení zážitků na sociálních sítích v podobě kvalitních detailních fotografií a filmových Full HD záběrů.

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.