Jak si užít pohodu na podzim?

Horká čokoláda a kniha na podzimním listí

Podzimní dny nám zatím docela přály. Září a říjen jsme prožili zalití do slunečných dnů a příjemných podzimních teplot. Listopad už ale klepe na dveře a skutečný podzim se přihlásí o slovo. Jak si nastávající pochmurné dny užít?

Barevný podzim

Inspiruj se podzimní paletou a pořiď si nějaký hřejivý módní doplněk v barvách podzimu. Heboučká šála nebo crazy podzimní klobouček tě nejen zahřejí, ale hodí tě do pohody a dobré nálady. Co na podzim frčí najdeš v článku s podzimními trendy. Nenech se odradit chladnějšími teplotami a vyrážej s kamarády na výlety do přírody nebo po památkách. Pořád to stojí za to, jen ti krajina nabídne trochu jiný pohled.

Vytvoř si doma útulno

Kratší dny a dlouhé večery znamenají, že doma budeš trávit mnohem více času a většina z něj bude zahalená do šera a do tmy. Mohlo by to znít depresivně, kdyby to nedávalo příležitost vyzdobit si domov svíčkami. Vybírat si můžeš z těch nejrůznějších vůní i tvarů. Jejich barvu slaď s interiérem a dalšími doplňky. Pozor na nehořlavost, pod každou svíčku musí přijít keramická nebo skleněná podložka. Krásnou atmosféru vytváří svíčky ve váze nebo staré lucerně. Nás zaujala svíčka s vůni podzimu od Yankee Candle a kořeněná ostružina nebo čili paprička s citronem a kokosem od Wood Wick.

Hebké bytové doplňky

Když je venku zima, máme potřebu zabalit se do deky, položit se na polštář a cítit se opečovávaní. Skvěle fungují pastelové tóny béžové nebo šedé. Uklidňují, zlepšují náladu a hodí se do každého barevného schématu. Svíčky, hebké polštáře a pletené deky působí nejlépe v interiéru ve skandinávském nebo boho stylu. Můžeš to vzít jako výzvu a svůj interiér pomocí doplňků posunout zase o něco dál.

Podzim a voňavé dobroty

Vánoce jsou sice ještě daleko, ale vůně domova, který voní skořicí, vanilkou a svařákem tě hodí do pohody spolehlivě. Vůně k podzimu prostě patří. Kromě vonných svíček můžeš vyzkoušet aromatické oleje s vůní bergamontu, mandarinky nebo skořice. Domov ti krásně provoní i jablečný koláč nebo domácí šípková zavařenina. Možná konečně přišla řada i na experimentování s horkými nápoji. Můžeš začít trénovat vánoční punč, nebo si koupit džezvu a naučit se pravou tureckou kávu s kardamomem. Podzim svádí k požitkářství, tak si ho dopřej plnými doušky.

Autor
Vlaďka Horáková
Mojí vášní je cestování, ráda objevuji nová místa, která voní exotikou. Ráda fotím, tančím salsu a zkouším recepty, které jsem si dovezla z cest.