Tipy na letní čtení

Kniha, pikniková deka, osvěžující drink a odpočinek. To je pro nás naprosto dokonalá představa letní pohody. Co si letos během prázdnin přečíst? Ať už tě baví romantické příběhy, postapokalyptický sci-fi svět či horory, z našich tipů si určitě vybereš.

Jaké knihy si zabalit do kufru na letošní dovolenou?

Hledání naděje v knize Druhá šance od Adama Pýchy

Sci-fi s mysteriózními prvky posazené do postapokalyptického světa. Román Druhá šance tě zavede jak do naší minulosti, tak vzdálené budoucnosti. Je příběhem o nezkrotné touze po lepším životě i jiskřičce naděje, kterou má v sobě každý z nás.

Všichni chtěli začít znovu, až nezůstal vůbec nikdo. Muž se svou malou dcerou hledají odpovědi a doufají, že jednoho dne konečně zapadne slunce. Ze své minulosti si pamatují málo, ale pomalu nacházejí další díly skládačky. Vydej se s nimi na cestu za hranice své fantazie, protože čas a prostor změnily svůj význam.

Romantický příběh Zachraň mě od Mony Kasten

Kniha Zachraň mě je o tom, co se všechno může stát, když studentka prestižní anglické školy uvidí, co nemá. Nesmělá, puntičkářská a cílevědomá stipendistka Ruby, která se dosud zajímala jen o studium a práci v Organizačním výboru pro školu, se dostane do situací, které ji donutí vidět svět pravdivěji a barevněji. Rodina Ruby je docela obyčejná, ale harmonická, zatímco James je dědicem starobylého oděvního impéria a příkladem zkaženého, nevychovaného mladíka, který se snaží „užít si poslední rok na střední“.

Kniha je o jejich vzájemné přitažlivosti a štěstí, které spolu nacházejí, ale o které musejí bojovat. Autorka tě zve do světa dramatické první lásky, romantiky studentských let a napínavých okolností, které svět Ruby a Jamese obklopují.

Hororový Rybář od Johna Langana

Je libo román plný strachu? Na severu státu New York vytéká z přehradní nádrže Ashokan potok, o kterém se mnoho neví – vlastně ani to, jak dlouho už tudy teče. Dutchman’s Creek je prudký a zrádný, má strmé břehy, a za příslib hojného úlovku v něm už údajně nejeden sportovní rybář zaplatil cenu nejvyšší. A pak kolují mezi místními ještě jiné příběhy – tak fantastické, že snad ani nemohou být pravdivé.

Abe a Dan, kolegové soužení krutými ranami osudu, kteří v rybaření hledají lék na své ztráty, je nejdříve považují jen za další historky, jakými se to kolem vody odjakživa hemží. Brzy jsou však i oni vtaženi do příběhu staršího než samotná přehrada. Do příběhu o tajných úmluvách, dlouho skrývaných tajemstvích a záhadné postavě známé jako Der Fischer, rybář. Každý z nich se musí znovu vyrovnat s tím, co už jednou ztratil, a s cenou, jež se platí za šanci získat to zpět.

Srpnová sleva v Knihy Dobrovský

Celý srpen můžeš v kamenných prodejnách Knihy Dobrovský využít slevu 15 % na kompletní nezlevněný sortiment. Více informací se dočteš zde.

Mladík si čte knihu venku

 

 

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.