SOUTĚŽ: JazzFestBrno

Jazz Fest Brno slevou ISIC

Festival JazzFestBrno od 15. března do 10. května nabídne přes dvě desítky koncertů a představí jazzový žánr v nejrozmanitějších podobách. Těšit se tak mohou i příznivci elektronické hudby či brazilských rytmů.

Program 17. ročníku zahájí saxofonista a skladatel Donny McCaslin. Kalifornský rodák čeří jazzové vody již dvě dekády. Jeho kariéra nabrala nečekaný spád, když McCaslina a jeho kapelu ke spolupráci přizval David Bowie, aby společně nahráli album Blackstar, jak se ukázalo, Bowieho mistrovskou hudební derniéru. Izraelský basista, skladatel a zpěvák Avishai Cohen přiveze na festival novou rozšířenou kapelu a album „1970“ vycházející z jazzových a etnických kořenů, ale kritiky označované jako „rafinovaný“ či „sofistikovaný“ pop.

„Projekt 1970 představuje Avishaie v doposud nejvíce extrovertní poloze a odhaluje ještě více vrstev osobnosti umělce, jehož zdejší posluchači milují,“ říká umělecký ředitel festivalu Vilém Spilka. Že jazz má v dnešní době mnoho neotřelých a přitom vkusných podob, dokáže i Kurt Rosenwinkel. Nejvlivnější kytarista své generace a originální skladatel dává v projektu Caipi konečně plný prostor i svému uhrančivému vokálu.

Ve stylovém mixu je ale hlavně dostatek prostoru pro neustále se vyvíjející brazilskou hudbu. Legendárního bubeníka Omara Hakima můžete znát z nahrávek hvězdných hudebník jakými byli a jsou David Bowie, Sting, Madonna, Daft Punk nebo Lionel Ritchie. Jeho vlastní kapela OZ Experience fúzuje rock, jazz a jam do lákavé hudební koláže.

JazzFestBrno jako vždy nabídne nejen hvězdy světového formátu, ale i talentované umělce z nastupující generace a to nejlepší z domácí jazzové scény. Kompletní program najdete na webu www.jazzfestbrno.cz.

ISIC TIP: 20% sleva z ceny vstupenky pro držitele ISIC, ITIC průkazu!
Soutěž byla ukončena

Informace o soutěži

Výherci soutěže
Ondřej Palovský, Ivana Karásková, Michaela Kadlecová, Michaela Trojanová, Andrea Gašpárková
Autor
Jakub Srněnský