SOUTĚŽ: Divadlo Na zábradlí slaví 60. výročí svého založení!

Divadlo na Zábradlí slaví 60 let

Divadlo Na zábradlí oslaví již 60 let od svého založení. Celá sezona se tak ponese ve znamení oslav, setkání a dalších akcí. Premiéry obsáhnou jak dnes již klasická literární a filmová díla, tak i aktuální témata, která rezonují naší společností.

První premiérou sezony bude inscenace Podivuhodný případ pana Holmese. Ale jak už je Na zábradlí zvykem, nepůjde o klasický přepis předlohy, ale o autorské přepracování příběhů této ikony světové literatury. Autorem textu i režisérem je David Jařab, který se stává vedle Jana Mikuláška dalším z kmenových režisérů Divadla Na zábradlí.

Nenechte si ujít premiéru Sherloka Holmese

V roli slavného detektiva se představí Honza Hájek, jeho pravou rukou – Dr. Watsonem – bude Miloslav König. Premiéra se uskuteční 5. října 2018.
U příležitosti 60. výročí založení DNz bude v prosinci uvedena inscenace domácího režiséra Jana Mikuláška, který s dramaturgyní Dorou Viceníkovou zpracovává legendu světového filmu Ingmara Bergmana. Jeho dílo, ať už literární či filmové, získá pohledem Jana Mikuláška nový tvar. Již tradičně se výtvarného zpracování ujme Marek Cpin.

Okolní svět a dění se promítá na prkna divadla

Druhá polovina sezony se od literárních a vůbec fiktivních světů odkloní k realitě všedního dne. Herečka a režisérka Halka Třešňáková zpracuje osobní téma emigrace pod názvem Překročit hranice. Poslední premiéra bude svěřena do rukou držitele Českého lva, filmového režiséra Marka Najbrta.

Pocta 60 letům na prknech Divadla na Zábradlí v ČT

K oslavě 60. výročí je připravena řada akcí a speciálních projektů, které budeme postupně odhalovat v průběhu celé sezony. Jednou z nich je vydání publikace o historii DNz a dále uvedení cyklu filmových dokumentů České televize, který v šesti dílech mapuje jednotlivá desetiletí existence Divadla Na zábradlí.

ISIC TIP: 40% sleva na všechna představení pro držitele ISIC, ITIC, průkazů!!!
Soutěž byla ukončena

Informace o soutěži

Výherci soutěže
Daniela Pittnerová, Jakub Sauber, Alikhan Merzhoev, Jáchym Šlik, Peter Švec, Tomáš Loužecký, Marek Malý, Daniel Forst, Evelína Kolářová, Alan Dymchenko
Autor
Jakub Srněnský