Oblíbený autor krimi přichází s novinkou

Dívka čte knihu na gauči

Robert Bryndza se za poslední roky stal jedním ze světově nejoblíbenějších a nejprodávanějších autorů thrillerů. Psát začal ve 13 letech, kdy mu rodiče k Vánocům koupili psací stroj.

Od divadla k psaní thrillerů

Původně vystudoval Bryndza herectví a z nedostatku příležitostí se rozhodl, že si napíše vlastní divadelní hru. S tou se účastnil divadelního festivalu v Edinburghu, kde sklidila velký úspěch. To Roberta povzbudilo, aby se začal psaní věnovat profesionálně. Brzy se v Británii zapsal jako úspěšný autor humoristických románů s přídechem romantiky. Přes úspěchy, kterých Robert jako autor romantických komedií dosáhl, nezapomněl na svůj tajný sen napsat thriller. Námět na postavu a případy detektiva šéfinspektora Eriky Fosterové v něm klíčily několik let. Když pak kniha Dívka v ledu vyšla, stal se z ní velmi rychle světový bestseller a z Roberta Bryndzy nová hvězda na krimi nebi. Po šesti dílech s Erikou se rozhodl dát život nové hlavní hrdince, Kate Marshallové, jejíž třetí případ s názvem Propast smrti vychází již 10. listopadu.

Soukromá detektivní kancelář Kate Marshallové a Tristana Harpera má svůj první velký případ. Před dvanácti lety zmizela novinářka Joanna Duncanová, která se zabývala velkým politickým skandálem. Mezi Joanninými osobními poznámkami, které jim poskytne její matka, najde Kate jména dvou mladých mužů, kteří také zmizeli, a zjišťuje, že Joanna pravděpodobně narazila na něco mnohem tajemnějšího a hrůznějšího, než si kdokoliv uměl představit. Na identitu sériového vraha…

 

 

Thrillery ze série s Kate Marshallovou

Novou vyšetřovatelku, Kate Marshallovou, Robert Bryndza představil poprvé v thrilleru Kanibal z Nine Elms, kde musí Kate čelit zabijákovi, který jí až příliš připomíná vlastní minulost. Ve druhém díle Mlha nad Shadow Sands musí Kate se svým asistentem Tristanem vyřešit, kam mizí mladí lidé v oblasti Shadow Sands, když padne hustá mlha, a co se s nimi stalo. Třetí knihou v této sérii je právě Propast smrti, která vychází už 10. listopadu.

Thrillery ze série s Erikou Fosterovou

Detektivní sérii s odvážnou a tvrdohlavou vyšetřovatelkou Erikou Fosterovou si oblíbily již miliony čtenářů po celém světě. Přidej se k nim i ty a pátrej po vrahovi, který nechává své oběti ve vodních plochách v Londýně v knize Dívka v ledu, nebo „loví“ zdánlivě bez souvislostí vážené muže v Nočním lovu. Přečti si také, do jak Temných hlubin se bude muset Erika Fosterová ponořit, aby vyšetřila šestadvacet let starý případ. Nebo spolu s ní Do posledního dechu pátrej, kdo si své oběti vytipovává na sociálních sítích. V pátém díle pak můžeš Chladnokrevně sledovat, jak spolu souvisí nálezy mrtvých těl v kufrech. V tom šestém pak odhal, co se může stát, když skrýváš Smrtící tajnosti.

Autor
Tereza Gladišová
Nejvíce utrácím za časopisy, cestování, víno a smaženou rýži s kuřetem. Pokud zrovna nepracuju, vysedávám s kamarády v kavárně, nebo trénuju na maraton. Který stejně nikdy neuběhnu.